Öğrenciler Yazar Bayraktar ile Buluştu

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Türkçe zümresi tarafından 2020-2021 ders yılından itibaren yürütülen "Aylık Kitap Okuma Yarışması" projesi kapsamında gerçekleştirilen yazarlarla söyleşi etkinliklerinde bu yılın ilk konuğu, Yaşar Bayraktar oldu.

Öğrenciler Yazar Bayraktar ile Buluştu

Okulun Türkçe zümresi tarafından 2020-2021 ders yılından itibaren başarı ile yürütülen projeye bu yıl da devam edilmesine karar verildi. Hazırlanan plan doğrultusunda zümre öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Aylık Kitap Okuma Yarışması projesi kapsamında öğrenciler, 15 Aralık Çarşamba günü kasım ayında okudukları "Zerdali Dedemle Bir Yıl" adlı kitabın yazarı Yaşar Bayraktar ile çevrim içi söyleşide buluştular.

Geçen Yıl Beş Yazarla Buluştular

İkinci yılında tüm hızıyla devam eden proje kapsamında öğrenciler büyük bir heyecanla okuyor ve çocuk edebiyatının yeni ürünlerini tanıma fırsatı buluyor. Ekim ayı itibariyle ilk sınavlarını olan öğrenciler, proje kapsamında okudukları kitapların yazarları ile çevrim içi söyleşi etkinliklerinde buluşuyor.

Kitap sevdalısı öğrenciler, geçtiğimiz yıl "Tuhaf Bilimler Akademisi" ve "Silgi Ruhu" adlı kitapların yazarı Şöhret Doğruyol Sağbaş, "Hacker Selim" adlı kitabın yazarları Recep Özkul ve Hüseyin Erdoğan, "Esrarengiz Kelimeler" adlı kitabın yazarı Almıla Aydın ve "Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü" adlı kitabın yazarı Miyase Sertbarut ile buluşma fırsatı yakalamışlardı.

Bu Yılın İlk Konuğu Yaşar Bayraktar

Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencileri okur-yazar buluşma etkinliklerinin beşincisinde aynı zamanda bir Türkçe öğretmeni olan Ünlü Yazar Yaşar Bayraktar ile buluştular. Yazar Bayraktar, öğrencilerimizin kasım ayında okuduğu "Zerdali Dedemle Bir Yıl" adlı kitap hakkında öğrencilerimizin sorularını cevaplarken yazar olma serüveni hakkında da öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Oldukça samimi ve keyifli bir ortamda gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğü ise okulun Türkçe Öğretmeni Deniz Erden tarafından gerçekleştirildi. Söyleşinin sonunda etkinlik davetini geri çevirmeyip söyleşiye katıldığı için Yazar Yaşar Bayraktar'a teşekkür eden Deniz Erden, sağlıklı günlerde kendisini okulda misafir etmek istediklerini de yazara iletti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2021, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184