ÖĞRENCİLERİNDEN DUYARLI DAVRANIŞ

Sakarya Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Topluluğundaki öğrencileri 2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftasında maske takarak farkındalık oluşturdular.

ÖĞRENCİLERİNDEN DUYARLI DAVRANIŞ


2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Topluluğundaki öğrenciler, tecrübeler doğrultusunda bir sosyal hareket başlattılar.

En büyük problemlerden birinin kemoterapi sürecinde mikroplardan korunmak için dışarı çıkarken taktıkları maske olduğunu belirten öğrenciler, kemoterapi uygulanan vücutların bebek hassasiyetinde olup mikropların vücuda girmesiyle tedavi sürecini olumsuz yönde etkilediğini hatta kanser yüzünden değil de maskesizliğin sebebiyet verdiği enfeksiyon sebebiyle hayati riske girmenin söz konusu olduğunu anlattılar.

 

Gruptaki bireyler toplumda bu maskeleri normal hayatta tıpkı soğuk havada atkı takılması gibi hastalandığımızda da maske takılmalı gibi sosyal farkındalık çalışması olarak yapmaya karar verdiler. Bugün Topluluk üyeleri ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri bütün gün maske takarak toplumun içinde dolaşıp, önyargı ile bakan kişileri umursamadan maske takmanın doğal bir gereksinim olduğunu aktarmaya çalıştılar.

 Maskeleri alan, hatta maskeleri boyayıp takan öğrenciler tüm fakülteye ve insanlara 'Kansere Gülümse' ve 'Maskeni Tak' diye slogan atarak çekildikleri fotoğrafları ve videoları sosyal medya adreslerinden ve belirlenen hastag üzerinden paylaşarak büyük kitlesel bir harekete dönüştürdüler.

Sakarya Üniversitesi merkez kampüsün, İstanbul Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan ve Kocaeli üniversitesinin de katılacağı bir sosyal farkındalık çalışması gerçekleştirilecek.




Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184