PROF. DR. ENGİN YILMAZ’DAN YENİ BİR KİTAP

Prof. Dr. Engin Yılmaz’dan 9. Kitap: Temel Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü

PROF. DR. ENGİN YILMAZ’DAN YENİ BİR KİTAP


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz’ın mesleki kariyerindeki 9. Kitabı olan Temel Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü Pegem Akademi Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Yılmaz, kitabın hazırlanması aşamasında Türkiye’deki araştırmalarımın yanında, 2012-2013 öğretim yılında misafir araştırmacı (visiting scholar) olarak çalıştığı ABD’nin Philadelphia şehrindeki UPENN, Drexel University ve New Jersey eyaletindeki Princeton University’nin geniş kütüphane imkânlarından yararlandığını belirtti. Yılmaz, yeni yayını ile ilgili şunları söyledi: “Temel Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü adlı eserimi yayımlamaktaki temel amacım; dilbilgisi ile ilgili temel terimleri sözlük biliminin gerektirdiği ilkeler çerçevesinde tanımlayıp örnekler vererek ilgili konuların uzmanlar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmaktır.

ABD’de terim ve kavramları açıklayan çok sayıda ve çeşitlilikte yayın olduğunu gördüm. Ben de bu gün itibarıyla geçerli olduğunu düşündüğüm 177 temel terimi tanımlayıp, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere diğer dillerden de örnekler verdim. Kitapla ilgili temel vizyonum; tarafıma iletilecek geri bildirimler ışığında İngilizceye çevirip evrensel ölçekte de ilgili uzmanların yararlanmasını sağlamaktır.

Kitabıma //www.pegem.net/kitabevi/153744-Temel-Dil-Bilgisi-Terimleri-Sozlugu-kitabi.aspx internet adresinden ulaşılabilir. Gösterdikleri titizlikten dolayı başta Pegem Akademi Yayıncılık Genel Müdürü Servet Sarıkaya’ya ve bütün çalışanlara teşekkür ederim”

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184