SAKARYA’DA İLK DEFA HENDEK’TE

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü

SAKARYA’DA İLK DEFA HENDEK’TE


Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılında yeni yerinde eğitim verecek. Yeni okulda Sakarya’da bir ilk olarak “
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü”de yer alacak.

5 bloktan oluşuyor

Sarıdede Mahallesi’nde bulunan mevcut okulun yetersiz olması nedeni ile Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin girişimleri ile Servetiye’de bulunan Okullar Kampüsü’ne yapılan Hendek Mesleki ve Anadolu Lisesi bu yıl öğrenci almaya başlayacak.

5 bloktan oluşan yeni okul 3 bloğunda 16 derslik bulunuyor. 3 tane laboratuvar (fizik, kimya, biyoloji) ve atölyesi bulunan Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayrıca Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi (UMEM) olarak da hizmet verecek. UMEM bünyesinde İŞKUR ve Hendek Belediyesi ile ortaklaşa istihdama yönelik meslek kursları düzenlenecek.

Kalifiye eleman

Hendek’te bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikaların kalifiye eleman ihtiyaçları için UMEM bünyesinde İŞKUR ve Hendek Belediyesi ile ortaklaşa açılan istihdama yönelik meslek kurslarında çok sayıda kişi meslek sahibi olarak çevrede bulunan fabrikalarda işe girdi.

Sakarya’da ilk defa

Elektrik elektronik, Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojileri, İç Mekan Tasarım bölümlerinin olacağı okulda Sakarya’da bir ilk olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü de ilk defa öğrenci alacak. Türkiye’de çok az bulunan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümünde Rüzgâr Enerjisi Sistemleri, Güneş Enerjisi Sistemleri dalları yer alacak. Sanayinin kalbi, teknolojinin beyni olacak olan bu bölüm Türkiye’de çok az okulda mevcut.

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü

Gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte temiz enerji kullanılarak doğa dostu yöntemlerin bulunması ile ortaya çıkan bu bölüm geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Sektörün hızla gelişmesi sebebiyle bu alanda uzman ve yetişmiş iş gücüne olan ihtiyacın artması ile çok geniş bir alana yayılan sektör, dalında uzmanlaşmış personele ihtiyaç duymakla birlikte bu personelin eğitimi de ayrı bir önem arz ediyor.

Ülkemizde yenilenebilir enerji teknolojisi alanında kurumsallaşmış birçok sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Bu sanayi kuruluşlarında yenilenebilir enerji alanında istihdam edilmiş iş gücü olmakla birlikte kendi kuruluşlarını işleten meslek elemanları ile birlikte faaliyetlerini sürdürmektedirler. Gelecekte de Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı; sanayinin kalbi, teknolojinin beyni olmaya devam edecektir. Özellikle yeni teknolojilerin kullanılmasıyla birlikte ilgili sektörde yeni dalların oluşması kaçınılmazdır. Halihazırda genişlemeye devam etmekte olan bu sektör çalışma hayatının da en önemli unsuru olmaya kuşkusuz devam edecektir.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184