SUBÜ’de gönüllülük çalışmaları ödüllendirildi

SUBÜ Hendek MYO’da ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi kapsamında dönem boyunca yapılan toplumsal sorumluluk faaliyetlerinin ödüllendirildiği bir tören düzenlendi.

SUBÜ’de gönüllülük çalışmaları ödüllendirildi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu’nda dönem boyunca ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi kapsamında yapılan faaliyetlerin ödüllendirildiği bir tören düzenlendi.

Hendek MYO öğrencileri 14 hafta süresince ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersinin koordinatörü Öğretim Görevlisi Sezgin Bıçak eşliğinde toplumun farklı kesimlerine yönelik çalışmaların yanı sıra çeşitli toplumsal meselelere ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştirmişti.

Törende, gösterdikleri gayretler nedeniyle ders koordinatörü Bıçak ve öğrencilere Müdür Doç. Dr. Ali Erduman tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Bir konuşma yapan Bıçak, derse yönelik ilgilerinden dolayı öğrencilerine ve ödül törenini tertiplemesi nedeniyle Müdür Erduman’a teşekkür etti.

Dönem faaliyetleri

Öğrenciler faaliyetlerde; temiz bir çevre için tüm bireylerin sorumluluk almasına vurgu yapmak için Hendek Merkez Cami ve Üniversite Caddesi’ni temizledir. Özel gereksinimli öğrencileri de unutmayan Hendek MYO öğrencileri, balonlar ve özel oyun materyalleri ile Sakarya Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Hendek Soner Çokşen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarette bulundular.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu’nda ‘Yeşilay Farkındalık Semineri’ düzenlediler. Afet farkındalığı oluşturmak, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak, engelli bireylerin sunulan hizmetlere erişebilirliğini gözlemlemek ve okuma alışkanlığı kazanılmasını sağlamak için de çeşitli faaliyetler yaptılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında ise Uludere’da Hayat Arama ve Kurtarma Ekibi eşliğinde güçlü bir toplum için sağlıklı yaşam aktivitelerinin önemine dikkat çektiler. Yaşlıları da ihmal etmeyen öğrenciler Hendek Melek Nişancı Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek hasbihalde bulundular.

Sınıflardan taştık

‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersinin ilk olarak 2023-2024 Güz Yarıyılı ile başladığını hatırlatan Hendek MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Erduman, “MYO’muzun her programından öğrencilerimizin katıldığı bu ders ile üniversitemizin topluma hizmet süreçlerine ve tanınırlığına katkı yaptık.

Sezgin hocamızın gayretleri ve Hendek Belediyemizin destekleri ile sınıflarımızdan taşarak her Cuma farklı lokasyonlara dağıldık. Hem toplumun farklı kesimlerine dokunacak çalışmalar yaptık hem de bazı sorunlara dikkat çektik.

Emek veren tüm öğrencilerimizi ve Sezgin hocamızı yürekten kutluyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde söz konusu ders kapsamında daha birçok faaliyet gerçekleştirecek ve ilçemizin her yerinde bir yerlere dokunacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184