Türkiye 1.si Hendek Anadolu Lisesinden

3. Ulusal "15 Temmuz Ruhu1 Resim-Heykel Yarışmasına Hendek Anadolu Lisesi damgası.

Türkiye 1.si Hendek Anadolu Lisesinden


Antalya Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle Ülkemiz genelinde (Ulusal) Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencileriyle profesyonel sanatçılar arsında "15 Temmuz Ruhu" konulu Görsel Sanatlar yarışması düzenlendi.

Yarışmanın amacı, 15 Temmuz ruhunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ideolojik kimliklerini bir tarafa bırakarak, ellerine sadece milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolü olan, şanlı Türk Bayrağını alarak sokaklara çıkıp ülkesini işgal etmeye kalkan asker maskeli hain işgal güçlerinin amaçlarına ulaşmasına engel olduğu ve esir alınmak istenen Devletini kurtardığı, kahramanlık destanını resim heykel sanatıyla somutlaştırarak gelecek nesillere aktarabilmektir.

Hendek Anadolu Lisesi olarak, Ülkemiz genelinde düzenlenmiş olan bu Ulusal yarışmaya, Hendek Anadolu Lisesi Okulu öğrencisi Kağan Efe Bıçak, yağlı boya tekniğiyle yapmış olduğu resimle katılmış ve bu başarılı çalışması sonucunda yapmış olduğu eserle, liseler kategorisinde Türkiye Birinciliğine layık görüldü. Okulumuz ve ilçemiz adına gurur verici olan bu başarısından dolayı kendisini ve ailesini tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz.

Antalya Kepez Belediyesinin ev sahipliğini yapmış olduğu bu etkinliğe başarısından dolayı davet edilen Kağan Efe Bıçak, Antalya’ya Kepez Dokuma Park Modern Sanatlar Galerisinde yapılan ödül törenine ve sergi açılışına, Resim Öğretmeni Fatma YAR ve Ailesi rehberliğinde katılmıştır.

Açılış öncelikle 15 Temmuz  Şehitleri ve tüm Şehitlerimizin ruhu için Kuran Tilaveti ve Fatiha şerif okunarak başlanmış ve daha sonra Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü açılış konuşmasıyla devam etmiştir. Açılışta Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü, biz Milli hafızaya farklı bir katkı yapalım, 15 Temmuz 2016'da hain bir darbe girişimine karşı canlarını feda eden Şehitlerimizi Rahmetle anmak, darbeye karşı olan bu milli iradenin, Milli mücadelenin gelecek nesillere aktarabilmek adına düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle milli hafızaya farklı bir katkı yaparak 15 Temmuz Destanının o yüce ruhunu sanatın diliyle tarihe not düşmeyi hedefledik. 3.sünü düzenlediğimiz bu etkinliğe 15 Temmuz Ruhunu sanatla işleyen tüm Sanatçılarımıza Öğrencilerimize ve bize eşlik eden herkese çok teşekkür ederiz diyerek, düşünce ve dileklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü daha sonra açılış protokolünde bulunan protokol ve jüri üyelerine katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini taktim ederek ,etkinliğin baş rolünü oynayan, yarışmaya katılıp dereceye  giren Sanatçılara ve Öğrencilere ve Öğrencimiz Kağan Efe Bıçak'a plaket, belge ve ödüllerini taktim ederek Belediye Başkanı Hakan Tütüncü önderliğinde protokolde bulunan Antalya Esnaf Santk. Odası Başkn. Sn. Adlihan Dere, Kepez İlçe Başkn. Sn Bahattin Bayraktar, TÜGVA İl. Başkn. Sn. Av. İbrahim Dağlı, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkn. Doç. Dr. Aydın Zor, Kepez Belediyesi Spor Kulübü Bşkn. Hakan Çatül, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Necati Berdibek, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Bora, Gürdere Belediye Başkanı Mustafa Özsoy ve Meclis Üyeleri eşliğinde günün anlamına yakışır bir güzellikte yapılmıştır.

Hendek Anadolu Lisesi Öğrencimiz Kağan Efe Bıçağın Yarışma için yapmış olduğu eser yarışmadaki  jüri üyeleri  ve katılan protokoldeki değerli misafirlerin teknik, üslup ve konuyu amacına uygun görsel kompozisyonu ile ele alış şekli "15 Temmuz Ruhu" somut gerçekliğin karşısında çıkan soyut gerçekliliğin, kutsi milli irade ruhunun yine aynı soyut bir tarzda ifade ederek anlatması, dikkat çekici, başarılı ve övgüyle takdir edilerek karşılanmasını sağlamıştır. Bu süre zarfında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sayın Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sabri Doğan’a sonsuz teşekkür ederiz.

Bu gurur verici üstün çalışması ve başarısından dolayı o kutsi ortamı birlikte soluyan, ortamın birebir canlı tanığı olan, resim öğretmeni ve ailesi olarak öğrencimiz ve okulumuz adına çok büyük gurur ve onur duyduk. Kağan Efe Bıçağı bu gurur verici Sanatsal başarısından dolayı Hendek Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve Resim öğretmeni olarak canı gönülden tebrik ediyor, bu alandaki başarıların devamını diliyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184