UYUŞTURUCU HAYALLERİNİZİ YIKMASIN

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezinin düzenledikleri 10 ve 11. Sınıflara yönelik uyuşturucu semineri Rasim Paşa Kültür Merkezinde devam etti.

UYUŞTURUCU HAYALLERİNİZİ YIKMASIN


Rasim Paşa Kültür Merkezinde Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. Sınıflardan 163 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenciler Uyuşturucu Maddelerin zararları konusunda bilgilendirildi.  Seminere Tolum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Elif Arslan, Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ve Öğretmeler katıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Yavuz Özdemir, gençlere en güzel bağımlılık hayatın olduğunu belirtti. Elinizde olan nimetlerin kıymetinin bilinmesini ifade eden Özdemir, sizin elinizde olan nimetlerin binlerce gencin hayali olduğunu söyledi. Özdemir, uyuşturucu madde kullanan insanların geleceğe dair hayalleri, ümitleri ve planları olamaz. Çünkü bağımlı yapıcı maddeler siz gençlerin beyinlerine, mantığına kilit vurur dedi. Ayrıca Uyuşturucu madde kullanımının psikolojik, ekonomik ve fizyolojik zararlarına değinen Özdemir, gençlere çevrelerinde uyuşturucu madde kullanan kişilere nasıl yaklaşılması konusunda da bilgi verdi.
Seminere konuşmacı olarak katılan bir diğer konuk ise Dr. Elif Arslan’dı. Arslan, Ergen beyni hâlâ gelişmektedir ve her alanı henüz işlevsel değildir. Bu sebeple bağımlılık yapıcı maddelerin gelişmekte olan beyne verdiği zararlar kısa süreli değil, kalıcı olabilir dedi. Madde kullanıldıktan sonra kullanıcı daha rahat konuşup çılgınca ve ölçüsüzce davranabileceğini söyleyen Arslan,  kişinin madde kullanmaya devam ettikçe konsantrasyon becerileri azalacağını ve zamanla duracağını ifade etti.

Verilen eğitim seminerini büyük bir dikkatle dinleyen gençler, gençlere yönelik yapılan  projelere önem veren Emniyet Müdürlüğüne ve Toplum Sağlığına teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184