Yenimahalle Anaokuluna eTwinning Etiketi

Yenimahalle Anaokulu, 08 Şubat 2021 tarihinde yapılan başvuru sonucu “eTwinning School” etiketini aldı.

Yenimahalle Anaokuluna eTwinning Etiketi

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında okul öğretmenlerinden Emine Demirci’nin yurtdışı ortaklıklarla yürütmüş olduğu “Let’s Teach and Learn STEM” e-Twinning projesi, Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketlerinin ikisini birden kazanarak bu alanda büyük bir başarı ortaya koymuştur ve Anaokulu, Ulusal Destek Servisinden eTwinnig okulu olma davetiyesi almıştır. eTwinning Projeleri ile başlayan ve devam eden süreçte azimle ve inançla çalışan öğretmenler sayesinde Yenimahalle anaokulu “eTwinning School” ünvanını aldı.

Okulda halen; Emine Açıklık, Emine Demirci ve Semra Boz öğretmenlerin başlatmış oldukları “Dönüşen Matemetik” ve Aslı Serdaroğlu’nun yürüttüğü “Öğretmenim Yazıyor ailem Okuyor” ve “Pandemi Dönemi Minik Eller Çevrimiçi” isimli 3 tane eTwinning projesi yürütülüyor.

2022-2021 başvuruları sonucunda; dünyada 43 ülkeden 2.935 okul eTwinning Okul Etiketi kazanmıştır. Türkiye, 43 ülke içerisinde 1.890 okul ile eTwinning Okul Etiketlerinin % 65'ini alarak 1. oldu.

Sakarya’da 17 okul bu unvanı alırken; Hendek ilçesinde ise sadece Yenimahalle Anaokulu “eTwining School” etiketi aldı.

Sakarya’da bu etiketi alan 5 Anaokulundan biri olmanın ve Hendek ilçesinde ilk olmanın haklı gurunu yaşadıklarını söyleyen okul müdürü Nuriye Ünal; projelere gönül veren okul öğretmenlerine teşekkür ederek, çocuklar için yapılacak yenilikçi, işbirlikçi ve uluslararası projelerle bu unvanın devamlılığını sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2021, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184