Yönetici Gelişim Toplantısı Yapıldı

Hendek İmam Hatip Okulları yöneticileri YÖGEP kapsamında son toplantılarını yaptı

Yönetici Gelişim Toplantısı Yapıldı


Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan Hendek İlçesi İmam Hatip Okulları Müdür ve müdür yardımcıları, Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunu ziyaret ederek Okul Müdürü Fatih Ateş'ten pansiyon hakkında bilgi aldılar.

Eğitim yöneticiliğindeki bilgi, birikim ve tecrübelerini meslektaşları ile istişare eden İmam Hatip Okulları yöneticileri Ramazan öncesi YÖGEP kapsamında son toplantılarını yaptı.

Ramazan ayı vesilesiyle imam hatip okulları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin çevreleriyle güçlü ve etkili bir iletişim içinde olmasını sağlamak; bu ayın manevi atmosferi içerisinde toplumumuzun birlik ve beraberliğine önemli katkılar sağlayacak özel ve nitelikli çalışmalar gerçekleştirmek konusunda ortak fikre varıldı.

Buna göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün aşağıda belirttiği Etkinlik ve Uygulama örneklerinin ilçemizde uygulanmasına karar verildi.

Şehr-İ Ramazan Etkinlik Ve Uygulama Örnekleri

İftar ve sahur programlarında araştırmacı, akademisyen, yazar, fikir adamı, sanatçı, kanaat önderleri, rehber, uzman vb. kişilerle öğrenci, öğretmen, veli ve çevrebuluşturulabilir.

Okul müdürlükleri pansiyon, bahçe, okul içi ve dışı uygun mekanlarda iftar sofrası kurabilir ve "Okul Komşuları Etkinliği" bağlamında özellikle okullarımızın komşuları davetedilir.

Mesleki yarışmalarda başarılı olanlar başta olmak üzere Öğrenciler, müftülüklerle işbirliği halinde şehir merkezinde ve köylerde bulunan camilere, Kur'an kurslarına dağıtılarak mukabele okuma, namaz kıldırma, kuran okuma, ezan okuma, vaaz gibi mesleki uygulamalara katılımlarısağlanabilir.

Pansiyonlu okullarda ve okul mescitlerinde mukabele okuma, vaaz, teravih namazı kılma vb. Ramazan ayının manevi iklimini yaşatacak faaliyetler gerçekleştirilebilir.

Okullarımızda bulunan musiki korolarınca mevlid, naat, kaside, ilahi, tasavvuf musikisi programları gerçekleştirilir.

Okul müdürlüklerince imsakiye bastırılarak dağıtılabilir.

Belediyeler tarafından gerçekleştirilen Ramazan veya iftar etkinliklerinde okul müdürlüklerincestandlar/şark köşesi oluşturulabilir ve etkin görevler alınabilir. Bu standlarda okulu tanıtan dergi, afiş, büroşür ve oruç vb. konularla ilgili bilgiler veren kitaplar ile helva, lokum, çay, kahve, şerbet vb. ikramlar dağıtılabilir ve sohbetler gerçekleştirilebilir. Okula ait mehteran takımları varsa gösteri yapmaları sağlanabilir. Şiir ve musiki dinletileri gerçekleştirilebilir.

Kadir gecesine özel merkezi camilerde programlar gerçekleştirilebilir.

Müftülükler, stk ve yerel yönetimler tarafından düzenlenen etkinliklere katılım sağlanabilir.

Okullarda öğrenci ve öğretmen ziyaret grupları oluşturularak ihtiyaç sahibi ve fakir ailelerle iftar yapılabilir.

Cenaze ve mevlid programlarına iştirak edilerek Kuran ve dualar okunabilir.

Okul öğrencileri tarafından Ramazan günlüğü tutmaları ve bu ayda yaptıkları ibadet, iyilik, anı vb. not alması sağlanabilir.


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184