Dağ Çileği Hasadı Gecikmeli Başladı

Hendek’te dağ çileği hasadı bu yıl havaların soğuk ve yağışlı gitmesi nedeniyle geç başladı.

Dağ Çileği Hasadı Gecikmeli Başladı

Hendek’in uzak Mahallelerinde yetişen dağ çileğinin geçtiğimiz yıllara göre üretimin az olması, talebin fazla olması nedeniyle kilosu 90 TL ile 120 TL arasında alıcı buluyor.

Etne Nine başlatmıştı

Yıllar önce Lütfiye Kırcı (Etne Nine) tarafından Hendek Dikmen Köyü (Dikmen Mahallesi) Ormanlarından toplayarak Sakarya merkezine götürüp satması ile başlayan dağ çileği serüveni zaman içerisinde Dikmen Mahallesi ve civar Mahallelerin geçim kaynağı oldu.

Hendek’in uzak Mahalleleri olarak tabir edilen Dikmen, Aksu, Göksu, Kurtuluş ve Yeni Yayla Mahallelerinde Ormanlarda veya Köylüler tarafından üretilen dağ çileğinin üretimi ise son yıllarda oldukça düştü.

Kilosu 90-120 TL arasında

Üretimi zor olan, zaman içerisinde köylüler tarafından bahçelerde de yetiştirilmeye başlayan dağ çileği üretiminin zahmetli bir iş olmasından dolayı üretimde meydana gelen azalmalar fiyatları da etkilemeye başladı.

Reçel Satıyorlar

Bazı üreticiler ise topladıkları çilekleri reçel haline getirip 1.Kg kavanozlarda 90 TL satıyorlar

Bu yıl havaların soğuk ve yağışlı olması dolayısıyla geç başlayan dağ çileği hasadı 10 gündür devam ettiği, dağ çileğinin fiyatlarının 90 TL ile 120 TL arasında değiştiği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184