Fatura Gelmedi Dedi 13 Yıllık Borç Çıktı

Hendek’te 10 yıl önce su bağlattığı evine fatura gelmediği için SASKİ’ye başvuran Hasan Güler, hayatının şokunu yaşadı.

Fatura Gelmedi Dedi 13 Yıllık Borç Çıktı


2006 yılından bugüne borç çıkartılan Güler’in faturasında bir miktar indirim yapıldı ancak borcun tamamının ödenmesi istendi.

Hendek’te yaşayan Hasan Güler 13 yıl önce su saati bağlattığı evinde 1 kere fatura ödedikten sonra bir daha fatura gelmemesi nedeniyle SASKİ’ye başvuru yaptı.

Başpınar Mahallesinde bulunan ve ara sıra kullandığı evine fatura gelmediği için ödemeye yapmaya giden Güler’e SASKİ’den faturalandırmanın yapılacağı bilgisi verildi. Bir süre sayaç okunarak 369 TL’lik su faturası çıkartılan Güler, bu kez de faturanın çok geldiğini ve bu kadar borcu olmadığı söyleyerek itiraz etti. İtiraz sonrası indirim yapılan ve 300 TL’ye düşen borcun tek seferde ödenmesi istendi.

Yazılan su kullanımını kabul eden Hasan Güler, borcunu ödeyeceğini ancak personellerin hatası yüzünden fazla gelen ücreti ödememek için gerekli yasal başvuruyu yapacağını belirterek, “İlk faturadan sonra evi çok kullanmadığım için gelip okuduklarında ‘kullanım yok’ yazmışlar. Yani bu faturalar benim, bu kullanımda benim; ben bunu kabul ediyorum fakat 2006’dan beri gelenler üst kata çıkmaya üşenip ‘kullanım yok’ yazıp gitmişler. 2006’daki su ücreti ile şimdiki aynı değil, ben faturamın düzgün yazılmasını istiyorum. SASKİ’ye itirazda bulundum. Bakın yanlış anlaşılma olmasın, ben bu suyu kullandım ve parasını ödeyeceğim ama personellerin üşenmesi nedeniyle fazladan gelen faturayı ödemeyi kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184