Fuar Kapılarını Açtı

Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektör temsilcilerinin güç birliğine sahne olan fuarın ilk gününde katılımcı firmalar, üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fuar Kapılarını Açtı

GL Platform Fuarcılık tarafından Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda üçüncü kez düzenlenen Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, dört gün boyunca üreticileri alıcılarla buluşturacak. Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmeleri vatandaşlarla bir araya getirmek, sektördeki değişimleri çiftçi ve yetiştiricilere tanıtmak amacıyla pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen fuarda traktörden, tarım ürünlerine, çiftlik ekipmanlarından, genetik alanındaki son yeniliklere kadar çeşitli ürünler görücüye çıkarıldı.



Bu şehir başarır
180 markanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, insanoğlu var olduğu sürece gıdaya hep ihtiyaç duyulacağını vurguladı. Kaldırım “El birliğiyle tarımda verimliliği artırmalı, ekonomiye büyütmeli, imkanlarımızı değerlendirmeli, bilgiyi ürün haline getirmeli, katma değere dönüştürmeli, tarım sektörünü akıllandırmalıyız” dedi. Kaldırım, bu doğrultuda fuarın bilgi alışverişi sağlayıp herkese dokunacağına inandığını belirterek “Ne kadar birlik beraberlik içinde hareket edersek o kadar başarılı oluruz. Bu şehir, bunu başarır” diye konuştu.



Başkandan müjdeler
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce işe fuarda Sakarya'ya müjdeli haberler verdi. Yüce "Erenler’de 150 baş manda bir çiftlik kurmak üzere hazırlıklara başladık. Çalışmalarımızın ardından ari damızlık manda çiftliğinin kurulması için müracaatımızı yaptık. Türkiye’de ilk ve tek ari damızlık manda çiftliğinin sahibi olacağız. Sakarya’nın başarısının sırrı işbirliğinde, disiplininde ve sektör içi iletişiminde yatıyor. İçerisinde bulunduğumuz bu fuar gibi organizasyonlar da sektör içi iletişimin en önemli araçları, her türlü desteğe açığız” dedi.



Fuarımızı neden büyütmeyelim?
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise ilk yıl fuara 60 bin, sonraki yıl 70 bin ziyaretçinin geldiğini hatırlatarak “Bu yıl beklentimiz çok daha yüksek. O halde fuar alanımızı neden daha büyük bir fuar alanı haline getirmeyelim? Biz Sakarya’yı Marmara Bölgesi’nin incisi konumuna getirecek tüm çalışmalara destek olmaya, imzamızı atmaya hazırız” dedi.

Kadın çiftçiler yarıştı
Öte yandan fuar, Kadın Çiftçi Bilgi Yarışmasına ev sahipliği yaptı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmanın galibi Kaynarca ilçesinden Arzu Tosun oldu. Yarışma sonunda katılan tüm yarışmacılara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle ödülleri verildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle düzenlenen ortaokul, liselerde şiir ve resim yarışmasında da dereceye girenler ödüllerini aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2021, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184