Mera Temizliği Ve Bakım İhalesi Yapıldı

Hendek Sarıyer Mahallesinde yer alan yüzölçümü 180693,47 m2 vasfı 4342 sayılı Mera kanununa tabi yer olan (Mera) uzun yıllardan beri Hayvancılık amaçlı kullanamadığından (bakım yapılmadığı için) doğal olarak ağaç ve çalılık görünümü almıştır.

Mera Temizliği Ve Bakım İhalesi Yapıldı


Meranın verimli hale getirmek için ilk aşama ağaçlardan tamamen temizlenmesi ve etrafın çevrilmesi gereklidir.

İl Mera Komisyonu Başkanlığı yazılı izni, Orman İşletme Müdürlüğünün bilgisi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik bilgi ve görüş çerçevesinde Sarıyer Mahalle Muhtarlığı tarafından ilgili Meradaki ağaç ve çalıların kesimi, köklerin çıkartılarak temizlenmesi, etrafının demir kazık dikilerek 3 sıra tel çekilerek çevrilmesi hedeflenmiştir.

Daha sonra mera yem bitkisi ekimi yapılabilmesi için alt yapı hazırlığı yapmak amaçlanmıştır. Konunun şartları özet olarak Tüzel kişi veya gerçek kişilere ilan verilerek 29.11.2019 Cuma günü Sarıyer Muhtarlık binasında kapalı teklif yöntemi ihaleye 5 katılımcın katılmasıyla en iyi teklif alınmıştır.

İhaleye, İlçe Tarım Müdürlüğü sorumlu personeller, muhtarlar Derneği Başkanı Dursun KULA, Sarıyer Muhtarı İbrahim ÖKTEN, Azalar ve mahalle sakinleri iştirak etmiştir.

Alınan en yüksek teklif miktarı 65.000,00 TL olmuştur. Ağaçların kesimi, köklerinin sökülmesi tesviyesinin hazırlanarak meranın etrafına 3000 m kazık dikilerek iki sıra tel çekilmesi karşılığında olmuştur. Haziran ayı başında iş tamamlanacaktır. Alınan bu bedel meranın bakımı için harcanacaktır. Hayvancılığın gelişmesinde kaba yem üretiminin artırılması hedeflenerek, Milli ekonomiye ve Sarıyer Mahallesine katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184