Nijer Yatırım Heyetinden Hendek Ziyareti

Nijer Yatırım Heyeti, Hendek Ramada Otel’de bir araya geldi.

Nijer Yatırım Heyetinden Hendek Ziyareti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı'nın davetlisi olarak Sakarya'da bulunan Nijer Yatırım Heyeti Hendek Ramada Otelde Türk iş insanları ile bir araya geldi.

Hendek Ramada Otel’de düzenlenen programa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Nijer Eyalet Valisi ve Bakanları ile Sakaryalı iş insanları katılım sağladı.

Nijerya ile Türkiye arasında işbirliği

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu İcra Kurulu Üyesi İdil Saguner, toplantı sonunda kısa bilgiler verdi. İdil Saguner, Tarımkon'un Nijerya ile Türkiye arasına kurduğu işbirliği ve yatırım köprüsünden bahsetti.

Tarımkon Dünyanın her yerinde

Tarımkon olarak, Türkiye’de 81 il, 640 ilçe, 16 İdari departman, 11 Federasyon, 3 Kooperatif, 1 Vakıf, 6 Platform, 6 İş Konseyi, Dünya’da ise 55 ülkede temsilcilik,14 ülkede satış pazarlama ofisi, uluslararası 23 işbirliği proje ortaklığı ile dünya çapında 6,5 milyondan fazla üreticiye hizmet vermekteyiz diyen Tarımkon İcra Kurulu Üyesi İdil Saguner, Sakarya'da bu illerden bir tanesi. Sakarya tarım konusunda önemli bir potansiyele sahip. Nijerya 250 milyon nüfusuyla Afrika'nın en önemli ülkesi. Bugünde Nijerya'nın Nijer eyaletinin valisi, bakanları ve yatırım heyeti burada. Nijer eyaletinin yatırım heyeti, Sakarya'lı firmalarla bir araya geldi. Sakarya şehri tarım ve sanayi alanında çok önemli bir merkez. Sakarya şehrinde yaptığımız yatırım görüşmeleri oldukça verimli geçti ifadelerine yer verdi.

Önce pazar, sonra üretim

Nijerya, diğer birçok Afrika ülkesinin aksine dış ticaret fazlası veren bir ülke konumunda olup gerek ihracatının gerekse ithalatının büyüklüğü itibariyle Afrika kıtasının en önemli ekonomileri arasındadır diyen Saguner, Türkiye ile Nijerya arasında ticaretin gelişmesine Tarımkon olarak büyük katkılar sağlıyoruz. İki ülke arasındaki ticaretten Sakarya şehride büyük pay alacaktır.

 Tarımkon, üreticilerini "Önce üretim sonra pazar" anlayışından ‘Önce pazar, sonra üretim"anlayışına geçirmeye çalışan, kar amacı gütmeyen ve alanında dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur ifadelerine yer verdi.

Başkan Yüce ve Sarı’ya teşekkür

Nijerya, ECOWAS’ın lider ülkesi olması konumuyla Türk yatırımcılar için önemli bir yatırım ve ticaret sahası olarak karşımızda duruyor. Bu potansiyelin harekete geçirilmesinde Tarımkon olarak üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz sitem Saguner, Sakarya'da yaptığımız toplantılar, iki ülke yatırımcıları için oldukça verimli geçti. İşbirliğine yönelik kararlar alındı. Alınan kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşbirliğine yönelik yürüttüğümüz tüm faaliyetlere verdikleri desteklerden ötürü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye ve STB Başkanı Adem Sarı'ya çok teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2022, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184