Sakarya Emıtt 2022 Fuarındaki Yerini Aldı

Sakarya’nın tarihi, kültürel, turistik, yöresel değerleri ve muhteşem doğal güzellikleri, Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’teki yerini aldı.

Sakarya Emıtt 2022 Fuarındaki Yerini Aldı

Pandemi nedeniyle verilen aranın ardından bugün yeniden kapılarını açan ve bu yıl 25’incisi düzenlenen fuarda İlimizin değerleri; Sakarya Valiliği, İlçe Belediyeleri ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde tanıtılıyor.

“Fuar Kapılarını Bugün Açtı”

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle kapılarını açan fuarın açılış törenine İlimiz adına Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım, Vali Yardımcıları Ersin Emiroğlu ve Selda Dural, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve ilgili yetkililer katıldı.

“Sayın Bakanımızı Ağırladık”

Fuarın ilk günü fuar alanında incelemelerde bulunarak Sakarya standına uğrayan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ağırlayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, İlimizde yapılan turizm proje ve çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Sayın Bakanımız fuarda Sakarya’nın da yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Fuarda yer alan ve fuara katılım sağlayan ülkelerin yetkilileri ve temsilcilerini stantta misafir ederek İlimizin turizm potansiyeline dair bilgiler veren Vali Kaldırım, ayrıca Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne bağlı Doğu Marmara Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş ile de bir araya gelerek bir süre görüştü.

“İlgi Yoğundu”

İlk gününde en çok ilgi gösterilen stantlar arasında yer alan Sakarya standında katılımcılar, iş insanları ve ziyaretçilerle yakından ilgilenerek İlimizin turizm potansiyeli üzerine bir süre sohbet eden Vali Kaldırım, buralarda ağırlanan misafirlere Sakarya’nın yöresel ürünlerini tanıtarak kendilerine hediye etti.

“Stantları Gezdi”

İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyelerinin yer aldığı alanlarda incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, İlimizden fuara katılım sağlayan firmalar ile özel hastanelerin stantlarına da uğrayarak, yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

“İlimizin Tanıtımı İçin Güzel Bir Fırsat”

Fuarda basın mensuplarını da ağırlayarak açıklamalarda bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, ülkemizin öne çıkan değerlerinin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olması açısından büyük önem arz eden EMITT Fuarının, İlimizin tabii ve tarihi güzellikleri ile kültürel özelliklerinin ön plana çıkması için güzel bir vitrin ve önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, şehrimizin tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

“İlimizin Kültür ve Turizm Birikimi Yüksek”

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından birisi olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT gibi önemli bir platformda yer almalarının önemine değinen Vali Kaldırım, her alanda markalaşma yolunda olan Sakarya’mızın, Türkiye’de kültür ve turizm alanında çok önemli bir yere geldiğini ifade ederek, “Dünyanın her köşesinden katılımın sağlandığı düşünüldüğünde EMITT gibi ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acentelerin katıldığı önemli bir fuarda İlimizin de yer almasının, Sakarya’mızın dünyada da önemli bir destinasyon olma hedefine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Sakarya’nın sahip olduğu potansiyeli doğru yerlerde ne kadar iyi tanıtabilir ve anlatabilirsek, İlimize o derece daha fazla fayda sağlayabiliriz.

“Sakarya Her Mevsim Başka Güzel”

Büyüleyici güzellikleriyle her mevsimin adresi olma iddiasında olan Sakarya’mızın, yeni nesil turizmde gözde bir yer olması için tüm aktörler ve kesimler ile önemli bir işbirliği içerisindeyiz. Hepimizin ortak amacı da; Sakarya’yı hem ülkemizde hem de dünyada en önemli destinasyonlardan birisi yapmaktır.

“Bizim En Büyük Hazinemiz Doğamızdır”

Sahip olduğumuz değerleri ve İlimizin gözbebeği doğal güzelliklerini, dokusunu gözbebeğimiz gibi koruyarak turizmde daha fazla katma değerli ve rekabetçi hale getirmek adına önemli projeler üretiyor ve İlimizi turizmde daha da ileriye taşımak için çalışmalar yapıyoruz.

“Tüm İlçelerimiz Ayrı Bir Değer Taşıyor”

Doğaya saygılı ve doğal varlıklarımızı koruyan yeni nesil turizm konseptiyle Sakarya’mızı, tüm ilçeleri kapsayacak şekilde tematik ve odaklı çalışmalar yaparak doğa ve kültür turizminin yanı sıra; Macera, Spor, Kongre, Agro ve Eko Köyler, Gastronomi, Sağlık Turizmi, Alternatif Turizm, Karavan ve Camping, Kış Turizmi, Glamping ve Tiny House gibi alanlarda dünya ölçeğinde önemli bir merkez yapma konusunda kararlıyız.

“Emeği Geçenleri Kutluyorum”

Tarihi, doğası, kültürel varlıkları, yaylaları, zümrüt yeşili ormanları, bereketli ovaları, akarsuları, şelaleleri, denizi, gölü, longozu ve misafirperver insanlarıyla dünyanın en nadide şehirlerinden Sakarya’mızın bu fuarda yer almasına ve tanıtılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlimizden ve ülkemizden herkesi Sakarya’mızı daha yakından tanımaları için fuardaki standımıza bekliyoruz” dedi.

“12 Şubat’a Kadar Gezilebilecek”

Bugün kapılarını açan ve 12 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek olan fuarda İlimizin kültürel mirası ve turizmi başta olmak üzere; tanıtıma ait materyallerin sunumu ve dağıtımı gerçekleştirilirken, İlimizle bütünleşen yöresel ürünlerden; kabak tatlısı, ayva kurusu, fındık ve fındık ürünleri, kestane balı, kurutulmuş hurma, erişte, uğut tatlısı, köpük helvası, çam reçeli, çıtır kabak reçeli, karadut reçeli, erik reçeli, vişne reçeli, incir reçeli, ev yapımı menemen, alıç sirkesi, kekik suyu, tarhana, acı sos, biber salçası, çeşitli marmelatlar gibi birçok ürün ve özellikle kadın kooperatiflerinin ürettiği organik yöresel ürünler, 3. Salonda yer alan stantta ziyaretçilere ikram ediliyor.

Sakarya Valiliği

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184