Sakarya fuarda sektörün nabzını tutacak

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, tüm Sakarya halkını ve üreticileri bu yıl beşincisi düzenlenecek Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı’na, tarım ve hayvancılık sektörünün nabzını tutmaya davet etti.

Sakarya fuarda sektörün nabzını tutacak

GL Platform Fuarcılık tarafından bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Fuarda tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler üreticiyle buluşacak. Kadın Çiftçi, Genç Çiftçi Bilgi Yarışmaları ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Fındık Randıman Yarışması ise tatlı bir rekabete sahne olacak.

“Ciddi Katkılar Sağlıyor”
Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın Sakarya için geleneksel hale geldiğini belirten Genç “Fuarımız, katılımcılar ve ziyaretçiler arasında ticaretin gerçekleşmesine katkı sağlamanın yanında şehrimizin güzelliklerinin tanıtımına; fuara gelen ziyaretçilerimiz vesilesiyle ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe pek çok sektörde katma değer oluşturarak şehrimize ve ülke ekonomisine, istihdama ciddi katkı sağlıyor. Bizler de yıl içerisinde şehrimizde birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak yeni bir fuar alanı kazandırmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.



“Herkesi Bekliyoruz”
Genç, fuarlarda çiftçilerin modernize edilmiş tarım ekipmanları ile bir araya geldiğini vurgulayarak “Bu da çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin düşmesine vesile oluyor. Bu sebepledir ki çiftçilerimizin fuara katılımları yeni ekipmanlarla buluşmaları ve tarım sektöründeki yenilikleri takip edebilmeleri açısından büyük önem taşıyor” dedi. Aynı zamanda çiftçilerin fuar alanlarında meslektaşları ile fikir alışverişin de bulunup, gündemin nabzını da tutabileceğine dikkat çeken Genç “Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

“En Temel Sermayemiz Olan Toprağı Gözetmeliyiz”
Sakarya’nın Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Genç “Sadece ilimizde değil, tarım faaliyeti gerçekleşen her bölgede teknolojik yenilikleri takip etmeliyiz” dedi. Genç, fuarın, üretimde yeniliklere kucak açmanın yanında en temel sermaye olan toprağı da gözetmek anlamına geldiğini söyleyerek “Sürdürülebilir tarım uygulamalarına önem vermeli, tarımın geleceğine sahip çıkmalıyız” dedi.

Sektör Bir Arada Olacak
Genç, Sakarya Ticaret Borsası olarak fuarını önemsediklerini ve ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Bu tür organizasyonlar sektörü bir araya getiriyor, yeni iş ilişkilerinin kurulmasına vesile oluyor, sektörün kültürüne katkı sunuyor. Bu yıl Sakarya’nın en stratejik tarımsal ürünü olan fındığın önemini vurgulayabilmek adına Fındık Randıman Yarışması da düzenleyeceğiz. Tüm Sakarya halkını, üreticilerimizi tarım ve hayvancılığın nabzını tutmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184