Sakarya Fuarı başlıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, tarım ve hayvancılık sektörünün öncüsü Sakarya'nın, fuarların da merkezi olacağını söyledi.

Sakarya Fuarı başlıyor

GL Platform tarafından düzenlenen 4. Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, perşembe günü ziyaretçilere kapılarını açıyor. SATSO Başkanı Altuğ, "Hem çiftçimizin faydalanacağı hem de üreticilerimizin kendini tanıtacağı bu tür fuarları destekliyoruz” dedi. Altuğ, Sakarya’nın fuar ve kongre turizmi anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak “En büyük ihtiyacımız donanımlı bir fuar merkezidir. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde çalışmalarımız devam ediyor. Fuarımız, fuar alanı ihtiyacının da tamamlanması ile birlikte şehrimizin tarım potansiyelini tanıtma anlamında geniş, kapsamlı ve etkin bir nitelik kazanacaktır” diye konuştu.

“Tükettiğimizden Fazlasını Üretiyoruz”
Sakarya’nın hem tarımsal hem de sanayi anlamında tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir olduğunu belirten Altuğ, şöyle devam etti :
“Şehrimizin ekonomisi, üretimi, yatırımları her geçen gün katlanarak artıyor. Tarım, sanayi ve ticaret büyük bir dengeyle işliyor. İlimiz arazi varlığının yüzde 42’si tarım alanı olarak kullanılıyor. Birçok ürün üretiminde lideriz. 1 milyon hektarı aşkın arazide tarımsal üretimin yanı sıra yüzlerce büyükbaş, küçükbaş ve lider olduğumuz kanatlı hayvan üretimimiz var. Tarımsal üretimin yanında bir de tarım ve hayvancılık sektörü için traktör ve ekipman üreten ciddi büyüklükte, hem yurtiçine hizmet veren hem de onlarca ülkeye ihracat yapan firmalarımız var”

Şehrimiz İçin Büyük Bir Kazanım
“Fuarımız, tarım ve hayvancılık sektöründe gerçekleşecek ticaretin yanı sıra, ilçemizde ulaşım, konaklama, yeme/içme, alışveriş ve ulaştırma sektörlerine katma değer yaratarak ilimiz için ekonomik ve istihdam bakımından ciddi bir kazanç demektir. Özellikle şehrimizin tarım hayvancılık açısından barındırdığı potansiyeli ve gelişim perspektifini ortaya koymak anlamında büyük bir kazanımdır”

“Sektörün Anahtarı”
Tarım ve hayvancılık sektörünün yüksek verimi hedefleyen, aynı birimden daha fazla ürün elde etmeyi amaçlayan bir sektör olduğunu söyleyen Altuğ “Çiftçilik ve hayvancılıkla ilgilenen kişiler, faaliyetlerini hızlandıracak ve kolaylaştıracak teknolojileri bu tür fuarları takip ederek öğrenebilir. Üretici firmalar ise yeni geliştirdikleri ürünlerini ihtiyaca cevap verecek şekilde sergileyip pazarlama fırsatı buluyor. Bu sektörel anlamda ciddi bir kazanımın da anahtarıdır” dedi.

“Fuar Merkezi Olabiliriz”
Öte yandan şehir olarak en büyük amaçlarının nitelikli insan yetiştirmek dahil, her alanda üretimi artırmak olduğunu belirten Altuğ “Her sektörümüzün olduğu gibi tarım hayvancılık sektörümüzün de yeni gelişmeleri ve teknolojileri hakim nitelikli istihdama ihtiyaç duymaktadır. Bu tür fuarlar da bu alandaki gelişmelere katkı sunacaktır. Buna yönelik çalışmalarımız bu dönemde ağırlık kazanacak” diye konuştu.

Fuarlarda sektörel gelişimlerin yakından takip edilerek, sürekliliğinin olması ve yıllara sari olarak yaygınlığının artırılmasının önemli olduğunun altını çizen Altuğ “Bu açıdan bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarımızın ilerleyen yıllarda etkinliğinin daha da artarak ciddi bir ivme kazanacağına inanıyorum. Çeşitli sektörlerde süreklilik arz eden bir fuarın yapılması bir zaman sonra o fuarın merkezinin de o il olmasını sağlar. İnanıyorum ki Sakarya, tarım ve hayvancılık sektörünün öncü illerinden biri olarak sektöründe yapılan fuarların da merkezi olacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184