Sakarya Fuarı Can Suyu Oldu

Sakarya’da bu yıl 4.sü gerçekleşen Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 150 milyon liralık iş hacmi sağlayarak hem sektöre hem de şehre can suyu oldu.

Sakarya Fuarı Can Suyu Oldu

Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenen fuara Sakarya ve çevre illerden 158 firma katıldı. Fuar, Sakarya’dan ve çevre illerden 110 bini aşkın ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçiler yeni çiftlik ekipmanlarını ve sektördeki son yenilikleri büyük bir dikkatle inceledi. Ardı ardına verilen siparişler üreticiyi sevindirdi. Çok sayıda tarım makinası satıldı, dört günde toplam 150 milyon liralık iş hacmiyle hem sektör temsilcileri hem de üreticiler fuardan memnun ayrıldı. Ayrıca fuar, Sakarya ekonomisine de can suyu oldu. Konaklama, ulaşım ve gıda sektörü başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerine fayda sağladı.

“Başarılı Bir Fuar”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da fuarı ziyaret etti. “Verimli” üretim için fuarların çok önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar “Çiftçi üretimi verimli hale getirmek için gerekli olan bilgi ve teknolojiyle fuarlarda buluşuyor. Yüksek verim çiftçinin refahını da ihracatı da artırıyor. Dünyayla rekabet şansı yakalıyorsunuz” dedi. Bu doğrultuda fuarları her anlamda desteklediklerini belirten Bayraktar “Bu fuar dört yıllık bir fuar olmasına rağmen çok başarılı. Hem katılımcı hem de ziyaretçi anlamında büyük bir ilgi var, gelişmeye çok açık bir fuar. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda çok daha fazla büyüyecek. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Dev Fuarlar İçin Heyecanlıyız”

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise bir fuarı daha başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Fuarın hazırlık aşamasından, son gününe kadar sektör temsilcisinden üreticisine herkesin güç birliği yaptığını vurgulayan Ceylan “Biz de gücümüzü bu iş ve gönül birliğinden alıyoruz” dedi. Senelerdir dile getirilen yeni fuar alanı isteği için harekete geçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Ceylan “Bu bizim için ayrı bir gurur, ayrı bir heyecan. Ne kadar dev fuar alanı, o kadar dev fuar, o kadar dev başarılar demektir. Heyecanlıyız. Destek olan herkese minnettarız, el ele verip büyüyeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 1 yıl Önce

Saat kaça kadar açıkmış

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184