Sakarya Fuarı İçin El Ele

Sakarya, yeni teknolojilerle üreticiyi buluşturacak olan Sakarya 5. Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı için güç birliği yaptı.

Sakarya Fuarı İçin El Ele

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı için geri sayım başladı. Fuar 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak. Kadın Çiftçi, Genç Çiftçi Bilgi Yarışmaları ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Fındık Randıman Yarışması ise tatlı bir rekabete sahne olacak.

Fuar öncesi sektör temsilcileri, danışma kurulu toplantısında bir araya geldi. Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır tarım sektörünün hem Türkiye’nin ve Dünya’nın olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti. Bahadır “Sektörün öneminin farkında olan bir şehir olarak Sakarya’da bu fuara ev sahipliği yapmaya başlamadan önce diğer şehirlerdeki fuarlara özenirdik, şimdi bizim fuarımıza özeniliyor” dedi.

Sakarya’da çok daha büyük bir potansiyel olduğunu, bu potansiyel doğrultusunda çeşitli fuarlara ev sahipliği yapacak kalıcı bir fuar alanı istediklerini vurgulayan Bahadır “Uygun bir alan bulunur, Büyükşehir de imar planını yaparsa, güç birliği ile başarabiliriz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hepimiz taşın altına elimizi koyalım” diye konuştu.



“Daha Büyük Bir Fuar Alanını Hak Ediyoruz”
Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Akyazı Ziraat Odası Ali Şener Bayraktar fuarın Sakarya’nın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek “Fuarımız hem ziyaretçi hem de katılımcı açısından her sene bir önceki seneden çok daha fazla ilgi görüyor.

Üreticimiz kendi ilinde gerçekleşen bu fuarı çok önemsiyor, biz de daha iyi ve daha verimli bir fuar gerçekleştirmek için her sene elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Bayraktar “Fuarın ilk yılından beri bize çok daha büyük ve fiziki şartları uygun bir fuar alanı lazım olduğunu söylüyoruz. Bu konuda da el ele vermeliyiz. Sakarya’nın potansiyeli, fuarın başarısı yeni bir fuar alanını hak ediyor” diye konuştu.

“Başarımızı Katlarız”
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç de “Şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan fuarımız ve potansiyel fuarlarımız için yeni çok amaçlı bir fuar alanı konusunda büyükşehirin taşın altına elini koymasını bekliyoruz.

Böyle bir fuar alanı kazanırsak, çok daha fazla büyür, fuardaki başarımızı katlarız” diye konuştu. Fuarın, üretici ile yeni teknolojiyi bir araya getirdiğini ve çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmeleri için yol haritası niteliğinde olduğunu söyleyen Genç “Herkes için verimli ve bol kazançlı bir fuar diliyorum” dedi.

Fuarın düzenleyicisi GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan “Sakarya’ya katma değer sağlayan, şehrimiz için önem arz eden bu fuar için gerçekleştirdiğimiz toplantı yine güç birliğine sahne oldu. Geçtiğimiz yıl 158 firmamızı 110 binin üzerinde ziyaretçiyle buluşturduk.

Bu yıl çok daha fazlasını hedefliyoruz. Üreticilerin ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılayabilecekleri bir fuar için ortak akıl ile ilerliyoruz. Hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancım tam. Yanımızda olan, desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184