Sakarya Fuarı kapılarını açıyor

Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, 24-27 Ekim 2019 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak. Büyük ve küçükbaş hayvanlar ile son teknoloji tarım araçlarının sergileneceği fuarda bu yıl 80 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Sakarya Fuarı kapılarını açıyor


GL Platform tarafından düzenlenen fuar, bu yıl birbirinden eğlenceli yarışmalara ev sahipliği yapacak. Fuarın ilk gününde Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün düzenleneyeceği "Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması” ile ziyaretçiler eğlenirken öğrenmenin zevkini yaşayacak. İkinci güne ise Sakarya’nın güzelleri damga vuracak. Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenleyeceği "Teke" ve "Koç" güzellik yarışmaları, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiriceleri Birliği'nin düzenleyeceği Holstein ve Simentel olmak üzere iki ayrı ırk kategorisinde düzenlenecek olan “Buzağı Güzellik Yarışması" renkli görüntülere sahne olacak. Ayrıca tüm fuar boyunca ziyaretçiler yapılacak çekilişlerle sürpriz hediyelerin sahibi olacak.

“Hayati önem taşıyor”

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’ın verdiği Sakarya için fuar alanı araştırmalarının başladığı müjdesine değinerek, 12 ay sürdürülebilir bir fuar alanının Sakarya için hayati önem taşıdığını vurguladı. Sarı, “Fuar alanı konusunda bir kamuoyu oluşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.

Sakarya’da kurulacak yeni fuar alanıyla üreticiler ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtma imkanı bulacak, tüm şehir kazanacak” dedi. Borsa olarak yer konusundaki altenetifler için sürekli araştırma halinde olduklarını söyleyen Sarı “Valiliğin de desteği ile fuar alanının biran önce hayata geçmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Üreticiler için dönüm noktası

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise ülkelerin gelişmesinde tarımın büyük rolü olduğuna değinerek “Biz de bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu fuarla bilgi ve teknolojiyi üreticiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü bu verimliliğin artması, verimliliğin artması da sektörün gelişmesi demek” dedi. Ceylan, herkesi fuara davet ederek, üreticiler için sektördeki profesyonellerin buluşacağı bu fuarın bir dönüm noktası olabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184