Sakarya Fuarı’nda Genç Üreticilere Davet

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, bu yıl beşincisi düzenlenecek Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı’na ‘gençleri’ davet etti.

Sakarya Fuarı’nda Genç Üreticilere Davet

Bayraktar “Tarımda üretimi arttırmak istiyorsak gençlere yön vermeli, onların düşüncelerine ve değerlerine sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, gençlerimizi üretimde tutamazsak, genç değerlerimize sahip çıkamazsak, üretemez hale geliriz. Bu ülkenin gençleri üretsin ki, Türkiye kazansın” dedi.

GL Platform Fuarcılık tarafından bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, tarımda genç nüfusun oranının geçmiş yıllara oranla düştüğünü belirterek “Bunun en önemli nedenleri, gençlerin arzu ettikleri hayat standardını sağlayabilecek kazancı elde edememe endişesi, mesleği itibarlı bir meslek olarak görmemesi, gençlerin hem fiziki hem de sosyal ihtiyaçları sağlayacak şartların kırsal bölgelerde yeterli olmamasıdır” dedi.

Bayraktar, böylece genç nüfus tarım dışı sektörlere yöneldiğini ve sektördeki genç nüfus oranının azaldığını vurgulayarak “Genç nüfusu tarımda tutmak için öncelikle gençlerin, yukarda izah ettiğimiz endişelerin ortadan kaldırılması, onları sektörde tutacak ve heyecanlandıracak uygulamaların devreye Sokulması Gerekir” Dedi.

İnsanlık İçin “Üretmek”
Öncelikle gençlere özel, üretim yapabilmek için, ödemesi kolay, geri ödemeli ya da takibi yapılacak şekilde bir hibe programının düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar “Üretim yapan gençlerin üretimlerine ve sektördeki genç çiftçilerin Sosyal Güvenlik primlerinin ödenmesi konusunda ‘pozitif ayrımcılık’ yapılarak primlerin bir kısmı ya da tamamının devlet tarafından ödenmesi sağlanmalıdır.

Ayrıca kırsal bölgelerde gençlerin, fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek alanların oluşturulması gerekmektedir. En önemlisi de ülkesi ve insanlık için üretmenin fazileti ve mesleğin bu anlamdaki itibarı, verilecek eğitim programlarıyla gençlere anlatılmalıdır. İnanıyoruz ki fuarımız bu açıdan bizlere destek ve sesimizi duyuracak bir platform olacaktır” dedi.

“Sakarya’ya Yakışır Yeni Bir Fuar Alanı”
Bayraktar, Sakarya’nın, sahip olduğu bitkisel, hayvansal üretim potansiyeli, sektör için üretim yapan, sanayi ve hizmet potansiyeli dikkate alındığında fiziki şartları çok daha iyi ve daha büyük alanda hizmet verebilecek bir fuar alanını hak ettiğini vurgulayarak “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, Sakarya’ya yakışır bir fuar alanı oluşturulması ile ilgili çalışmasının ve bu konuda ortaya koyulmuş bir iradesinin olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte Sakarya’ya yakışır bir fuar alanının, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ilimize kazandırılacağına inanıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184