Tarım Fuarı 11 Kasım'da Açılıyor

Tarım ve hayvancılık sektörünün kalbi Sakarya’da atacak. Yeni teknolojilerle üreticiyi buluşturacak olan Sakarya 3. Tarım Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarı, 11 Kasım'da kapılarını açacak. Sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatiflerini hem üreticiyle hem yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşturacak.

Tarım Fuarı 11 Kasım'da Açılıyor

Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda pandemi kuralları çerçevesinde 11-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Bu fuar tarım ve hayvancılık sektörüne vizyon kazandıran, üretimde her yıl çıtayı daha da yukarıya taşımamızı sağlayacak bir fuardır. Üreticiler için altın fırsattır. Böyle faydalı bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için prestij meselesidir” dedi.

Babaoğlu, Sakarya’nın tarım ve hayvancılıkta kaliteli insan ve üretim gücüyle sektörün omurgası olduğunu söyledi. Sakarya’nın verimli toprakları üzerinde gerçekleşen fuarın, sektöre ve şehre can suyu olduğunu belirten Babaoğlu “Bu fuara aslında yalnızca Sakarya’nın değil, bölgenin hatta ülkenin ihtiyacı var. Değerleri, vizyonu ve sektöre kattığı güç ile marka şehir olan Hendek’te böyle önemli bir organizasyonun düzenleniyor olmasının bizim için büyük şans olduğunu düşünüyor, bu fuara ev sahipliği yapmaktan ve öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.



“Toprak ülkenin geleceğidir”
Fuarda yüzlerce firmanın yeni ürünleriyle ziyaretçileri karşılayacağını belirten Babaoğlu “Büyük fırsatlar sunulacak, ufuklar açılacak ve aslında geleneksel tarımdan profesyonel tarıma geçiş için köprü olacak. Üreticilerimizin bu altın fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu. Babaoğlu, tarım ve hayvancılıktaki potansiyelin ile gelişen teknolojiye ve değişen dünyaya entegre olmak zorunda olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Pandemi sürecinde bir kez daha gördük ki toprak bu ülkenin geleceği, tarım can damarıdır. Tarıma ve üretime verilen destek Türkiye’nin geleceğine yapılan en güzel yatırımdır. Bu sorumlulukla kendini geliştiren üreticilerimiz, aslında ülkenin geleceğini de garanti altına almaktadır”

Tarımda en iyisi olmanın artık tercih değil zorunluluk olduğunu söyleyen Babaoğlu “Bunun için profesyonel tarımın kapılarını aralamak, ciddi projeleri hayata geçirmek, üretimi ve çiftçiyi destekleyerek tarımdan geçimini sağlamak isteyen vatandaşlarımıza daha fazla katkı sunmak gerekiyor” dedi. Babaoğlu, devletin bu konuda çiftçiye büyük destekler sunduğunu olduğunu belirterek “Ancak yetmez, bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Doğru yer ve zamanda; yenilikleri takip ederek gelişmek zorundayız. Fuarlar, eğitimler ve destekler artarak devam etmeli” diye konuştu.

Fuara davet
Babaoğlu, çiftçiye verdikleri değeri gösterebilmek ve ortak çalışma kültürünü hayata geçirebilmek için kurdukları Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hatırlatarak, ziraiyi korudukları kadar, doğa dostu her türlü sanayi yatırımını da desteklediklerini vurguladı. Her türlü proje ve etkinlik için şehrin paydaşlarıyla güç birliği içinde olmaya devam edeceklerini belirten Babaoğlu “Sektöre sunulan katkıların daha da artabilmesi için tüm vatandaşlarımızı bu fuara davet ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyor, çiftçimize ve üreticilerimize bereketli bir fuar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2021, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184