102 Yıllık İftihar ve Gurur

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

102 Yıllık İftihar ve Gurur

Başkan Babaoğlu 19 Mayıs günü saat 19.19’da Hendeklilere evlerinin balkonlarında İstiklal Marşını okumaya davet etti.

Aziz Türk Milleti

19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür.

19 Mayıs 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. Zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin güvencesi Gençlerimiz

Yaşanan günler ne kadar karanlık, içinde bulunduğumuz günler ne kadar zor olsa da inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan yola devam etmemiz gerekmektedir. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için önemli görmek gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz ülkemizin ve yarınlarımızın teminatıdır. Bugünde, milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan, donanımlı gençlerle Türkiye’nin geleceği teminat altında kalmaya devam edecektir. Dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi ne kadar eğitimli ne kadar donanımlı ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır. Biz yerel yöneticiler olarak, en doğru yatırımın insana ve gençlere yapılan yatırım olarak görüyor ve faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Millî mücadelemizin başkahramanı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anarken, gençlerimizin de Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum ifadelerine yer verdi.

İstiklal Marşını okumaya davet

Başkan Babaoğlu Hendeklilere bir de çağrıda bulunarak, 19 Mayıs günü saat 19.19'da bütün Türkiye aynı anda evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza şanlı bayrağımızla çıkarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mızı okuyacağız. 19.19’da belediye hoparlörlerden İstiklal Marşımızı çalacağız. Bizde hendek olarak tüm halkımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tülin Turan
Tülin Turan - 3 yıl Önce

İyiki seçmişiz seni sevgili başkanımız.Atamızın ilkeleriyle yola devam.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184