15 Temmuz Etkinlik Programı

Hendek Kaymakamlığı, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı belli oldu.

15 Temmuz Etkinlik Programı


15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve himayeleriyle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlçemizde yapılacak etkinlikler 09.07.2019 günü Kaymakam Orhan Burhan Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplanan kurul ile belirlenmiş ve aşağıda belirtilen kararların ilgili kurumlara ifası ve gereği için tevdiisine karar verilmiştir.

13.07.2019 Cumartesi

Hendek Belediyesi  ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Koordinesinde;
- 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Muammer Sencer Caddesinde resim sergisi düzenlenmesi.
- 15 Temmuz günü Milli Birlik konulu panel tertip edilmesi, panele ait saat ve yer bilgilerinin duyurusunun ayrıca yapılması. (Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Belediyesi)

15.07.2019 Pazartesi

Hendek Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Gençlik  ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Koordinesinde;

1. 14 Temmuz akşamından itibaren 15 Temmuz günü için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Türk Bayraklarıyla donatılması (tüm kamu kurum ve kuruluşları)
2. 11.00 da Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ile Şehit Mezarlarını ziyaret (Karanfillerin Tedariki Hendek Belediyesince)
3. Yeni Camii de öğle namazını müteakiben Mevlit Programı (İlçe Müftülüğünce)
4. Öğle Namazı çıkışı ikram verilmesi (İkramların Tedariki Hendek Belediyesince)
5. 20.00’dan itibaren Demokrasi Nöbetlerinin planlanması (Tüm Kurum ve Kuruluşlar)
6. İlçe Meydanında platform ve ses düzeninin kurulması, vatandaşlar için oturma düzeni sağlanması, ikramların dağıtılması (Hendek Belediyesi)
7. Programlarda sunucu ve sunum işlerinin sağlanması ( Hendek Belediyesi)
8. 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin ziyaret edilmesi, yapılacak etkinliklerde kendilerine yer verilmesi (Askerlik Şube Başkanlığı, SYDV Müdürlüğü, Hendek Belediyesi)
9. Tüm etkinliklerde sadece Türk Bayrağı kullanılmasına özen gösterilmesi ve bayrak dağıtımı (Hendek Belediyesi)
10. Düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşlarımız için toplu taşıma araçlarından ücret alınmamasının sağlanması, (Hendek Belediyesi)
11. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı 00.13’de tüm camilerimizde sela okunması (İlçe Müftülüğünce)
12. Halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için şehir meydanlarına 15 Temmuz Anı Defterlerinin konulması (Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi)
13. Darbe gecesini anlatan kamu spotlarının yayınlanabileceği ve şehirlerdeki meydanlara kurulacak büyük ekranlar ile billboardların
www.15temmuz.gov.tr  adresinde belirlenen 15 Temmuz'u anlatan resim ve posterlerle süslenmesi ile oynatılması, bunun dışında herhangi bir grafik, logo, sembol vb. görsel malzeme kullanılmaması (Hendek Belediyesi)
14. Film, belgesel, kompozisyon, resim, şiir yarışmalarının ve sergi gibi etkinliklerin düzenlenmesi. (Hendek Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Not: Bu program ilgililere ve kurumlara emir, halkımıza davet niteliğindedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184