1600 Rakımlı Doğa Cennetinde Unutulmaz Bir Hatıra

Büyükşehir Belediyesi’nin Sonbahar Doğa Yürüyüşleri programı kapsamında Turnalık, Çiğdem, Beşoluk Yaylası’nı keşfeden doğa tutkunları 17 kilometrelik parkurda unutulmaz bir pazar günü geçirdi.

1600 Rakımlı Doğa Cennetinde Unutulmaz Bir Hatıra

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tabiatını keşfetme fırsatı sunduğu “Sonbahar Doğa Yürüyüşleri” programının son durağı Turnalık Yaylası, Çiğdem Yaylası ve Beşoluk Yaylası oldu. 17 kilometrelik uzunluğundaki parkurda 120’yi aşkın doğasever, şehrin sterinden uzaklaşıp doğal güzelliklerin arasında yürüyüş yaparak keyifli bir pazar günü geçirdi.

1390 rakımda eşsiz manzara

Uzman eğitmenler eşliğinde tabiatı derinliklerine kadar hisseden doğaseverler, zorlu şartlara rağmen 17 kilometrelik engebeli, dağlık ve çamur bölgelerin olduğu zorlu parkuru başarıyla tamamladı. Parkur ortasında 1390 rakımlı Turnalık Yaylası’nda mola verip eşsiz manzaranın keyfini çıkaran ekip, yürüyüşü şehrin zirve noktalarında tamamladı.

Başkan Yüce’ye teşekkür

1455 rakımlı Çiğdem Yaylası ve 1600 rakımlı Beşoluk Yaylası’na tırmanan yürüyüş ekibi tertemiz oksijeni ve eşsiz manzarasıyla doğa cenneti bölgeyi ve kendilerini fotoğrafladı. Unutulmaz bir hatıra yaşayan 120 tabiat aşığı kendilerine bu imkânı sunduğu için Başkan Ekrem Yüce’ye ve ekibine teşekkür etti.

Keşif devam edecek
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Doğa yürüyüşleri 5 Kasımda’ Karagöl, Çardaçık ve Acelle yaylalarında devam edecek. Başvurular resmî sitesinden (
www.sakarya.bel.tr) ve kurum telefonlarımızdan [444 40 54 (Dahili: 4102)] yapılıyor. Vatandaşlarımızın katılım sağladığı süre boyunca yürüyüş programımız devam edecek. Doğayı, Sakarya’nın eşsiz zenginliklerini keşfetmeye devam ediyoruz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184