2. Fındık Hasat Şenliği Hendek’te Yapıldı

Sakarya’nın ev sahipliğinde 2’ncisi düzenlenen “ Dünya Fındık Haftası” programları kapsamında Ulusal Fındık Konseyi, Giresun, Trabzon, Ordu ve Sakarya Ticaret Borsalarının ortaklaşa düzenlediği “Fındık Hasat Şenliği” Hendek’te gerçekleştirildi.

2. Fındık Hasat Şenliği Hendek’te Yapıldı

İlk Fındık Dalından Toplandı

Dünya Fındık Haftası programları kapsamında Ulusal Fındık Konseyi, Giresun Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret Borsası, Ordu Ticaret Borsası ve Sakarya Ticaret Borsasının ortaklaşa düzenlediği 2’nci “Dünya Fındık Haftası” etkinlikleri Hendek’te yapıldı. Düzenlenen şenliğe Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkan Yardımcısı Adem Sarı, Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran ve çiftçiler katıldı.

Adem Sarı: Bereketli Bir Sezon Diliyorum

Düzenlenen etkinlikte konuşan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkan Yardımcısı Adem Sarı, ilk olarak katılan tüm katılımcılara ve çiftçileri selamladı. Ardından fındığın önemine vurgu yaparak, “Aslında fındık bu coğrafyada bir yaşam tarzı, düğünler, her türlü hazırlıklar, ekonomik faaliyetler, kültürel ve sosyal faaliyetler, her şey fındığa endeksli. Güzel bir sezona girmiş bulunuyoruz. Ben buradan tüm üreticilerimizin fındık haftasını kutluyorum. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

Sebahattin Arslantürk: İhracatta Hedefimiz Yüksek

Senin ilk fındığının hayırlı olmasını dileyerek söze başlayan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, “ Hedefimiz bu yıl 740 bin hektarlık alanda ilk etapta 1 milyon ton ve daha sonrasında 1,5 milyon tona çıkmak. En önemlisi ise Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak. İhracatta ise 2 milyar dolarlık ihracatı 5 milyar dolara çıkartmak” diye konuştu.

Ekrem Yüce: Hedefimiz Üretimde 1’nci Olmak

Sakarya’nın ev sahipliğinde 2’ncisi düzenlenen “ Dünya Fındık Haftası” kapsamında gerçekleşen etkinlikte konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “ Buradan tüm katılımcıları, çiftçilerimizi ve destekçilerimizi selamlıyorum.

Bugün bizim için bir bayram. Emeğimizin karşılığını alabilmek ve teknolojiyle buluşturmak üzere bir aradayız. Hasat bayramının hareketli ve bereketli olmasını çalışanlara ülkemize ve dünya insanlığına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fındığımızın bir kısmı ülkemizde tüketilirken büyük bir kısmı ise diğer ülkelere ihraç oluyor. Tarım Türkiye'nin direği ve geleceğimizin işaretidir. Tarım sektöründe en önemli ürün olan ve ihracat ürünü olan fındığımızın merkezindeyiz.

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Sakarya fındığın liderleridir. Sakarya üretimde zaman zaman 2’nci sırada bazen de 3’ncü sırada yer almaktadır. 2’nci sıradaki yerimizi Allah’ın izni ile koruyacağız. 1’nci sırada olma hedefimiz de var çünkü diğer illere göre en verimli il Sakarya.

Biraz daha bakım ve verimliliği artırmak için tedbirlerle üretimi arttıracağız inşallah. Ben buradan tüm emek veren çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı bereketli bir sezon olsun inşallah” dedi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184