2 Yıldır İbadete Kapalı

Bursa Vakıflar Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılmak için ibadete kapatılan camii, 2 yıldır açılmayınca cemaat cami kapısına ilginç bir yazı bıraktı.

2 Yıldır İbadete Kapalı


Bırakılan yazı temel fıkralarını aratmadı.

Cemaat isyan etti

Hendek Merkez Büyük Camii bundan 2 yıl kadar önce Bursa Vakıflar Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılmak üzere kapısına “Girmek yasaktır” levhası asılarak ibadete kapatıldı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde ibadete açılacağı söylenilen camii, Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramını da geçirdi. Camide hiçbir hareket görmeyen cemaat, sonunda isyan etti.

Yazıyla uyardılar

Camiye gözle görünür bir şey yapılmadığını ileri süren cemaat, Camiyi kapatırlarken restorasyonun birkaç ay süreceğini söylemişlerdi. Aradan 2 yıl geçti, camimizin kapısında hala ‘Girmek yasaktır’ levhası  duruyor diyerek, kendileri de bir yazı ile tepkilerini dile getirdiler.

Vakıf milletin malıdır. Milletin malı olan cameye yasak levha asmak suçdur. Şeker Bayramından evvel camenin halıları serilmiş, soradan yasak levhası asılmış. Camemiz maksatlı olarak açılmıyor. Gazetelere verilmesi gerek. Bu yasak kaldırılmasa dava açılma yoluna gidilecektir.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184