Afet Bölgesine Gıda ve Su Yardımı

Hendek Belediyesi, Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan Vatandaşlara ulaştırılmak üzere temel gıda maddeleri ve su yardımlarının 3. seferini Hendek’ten yaptı.

Afet Bölgesine Gıda ve Su Yardımı

Yoğun yağış sonrası afet bölgesi ilan edilen Kastamonu’ya Hendek’ten gıda ve su yardımı yapılmaya devam ediyor. AFAD’tan gelen bilgiler ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan yardımlar hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırılıyor. Afet sonrasında fabrikalardan yüklenerek hazırlatılan temel gıda maddesi ve sular vakit kaybetmeden AFAD’a teslim edilmişti. Bir yardım TIR’ı da dün akşam Hendek’ten uğurlandı.

Afad depolarına teslim edilecek

İçinde un, makarna ve suların yer aldığı TIR bölgeye uğurlandı. Oba makarna, Akova un, Başer un ve Aytaç fabrikalarının da destekleriyle hazırlanan yardımların TIR’a yüklenmesinde Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır hazır bulundu. Önünde “Biz Yanınızdayız” yazılı pankart asılan yardım TIR'ı dün akşam saatlerinde Kastamonu’ya uğurlandı. 19 Ağustos Perşembe akşamı yola çıkan Yardım TIR'ı Kızılay tarafından afetzedelere dağıtılmak üzere AFAD’ın depolarına teslim edilecek.

İhtiyaç halinde devam edecek

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, Afetzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları Devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Yardımlaşma duygusu içinde yapılan organizasyonlar sadece ve sadece AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bölgeyle irtibat halindeyiz. Bildirim yapılması halinde ihtiyaç duyulan malzemeler tedarik ediliyor. Yardımların amaca ulaşması büyük önem taşımaktadır. Allah devletimizi ve milletimizi her türlü afetten korusun denildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184