Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda GREV

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ SAĞLIK-İŞ Sendikası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Grev kararı aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda GREV

Grev kararı Sakarya'daki Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne bağlı tüm kurumlarda askıya çıkı.

ÖZ SAĞLIK -İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın Devlet Sert yaptığı açıklamada;
Öz Sağlık iş Sendikamız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda 26 Ekim’den bu yana yürüttüğü kıran kırana süren müzakereler sonucunda üyelerimiz için önem arz eden ancak anlaşma sağlanamayan maddeler nedeniyle greve gitme kararı alarak 20 Nisan tarihinde ilan etti.

Müzakere sürecinin başladığı ilk günden itibaren, Sendikamızın belirlediği en büyük hedef, pandemi kahramanı sosyal hizmet işçilerinin insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesiydi ancak, Sendikamızın tüm iyi niyet girişimlerine rağmen sonuç alınamadı. Bunun sonucunda alınan grev kararının uygulanmasının arifesinde yeni yol haritası belirlendi dedi.

ÖZ SAĞLIK-İŞ SAKARYA Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin Pandemi sürecinde hiç görünmeyen, hatırlanmayan Aile ve Sosyal Hizmet çalışanlarımız, herkesin birbirinden uzaklaştığı, anne-babalarımızın elini tutamadığımız, çocuklarımızın başını okşayamadığımız onları korumak adına uzaklaştığımız dönemde, kendi anne babasını, 1 buçuk 15 yaş aralığındaki çocuklarını komşularına emanet ederek, bakım evlerinde devletimizin koruması altındaki yaşlılarımıza, evlatlarımıza Covit19 hastalığı bulaşmasın diye 7-10-14-21 hatta 30 gün kurumlardan evlerine gidemeyen pandeminin gizli kahramanları adına yürütülen Toplu iş sözleşme sürecinde çalışanlarımız bunca fedakarlıklarına rağmen Anayasamızın ve insan onuruna yakışan aile bütünlüğünü korumaya yönelik tayin becayiş hakkı başta olmak üzere gece zammı ve fedakar çalışanlarımızın lehine karşılanabilecek taleplerimizin karşılık bulmaması sendikamızı Grev kararı almaya zorlamıştır.

Cefakar ve fedakar işçilerimizin haklarını almak ve korumak  adına bu güne kadar olduğu gibi bugün de her türlü yasal sınırlar içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

Ülke gündeminde 1. sırayı aldı

Genel başkanımız Sayın Devlet SERT'in videosu ile başlayan twetter etkinliğimiz #Grevebaşlıyoruz hastang'i ile çalışanlarımız ve aileleri 358 bin twet atarak ülke gündeminde 1.sırada yer aldı. Yapılan bu etkinliğe katılım oranı sendikamızın aldığı kararın ne kadar doğru olduğunun göstergesidir.

Bayram, Bayram gibi olsun istiyoruz

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın konuya ilişkin gereğini yapacağından ve üyelerimizin mağduriyetlerini giderecek bir toplu iş sözleşmesi ile Ramazan bayramına yaklaştığımız bu günlerde Genel Başkanımız Sayın Devlet SERT’in ifadesi ile “Bayram, bayram gibi olsun” çalışanlarımıza hep birlikte çifte bayram sevincini yaşatalım Devletimizin bu sevinci yaşatacağından şüphemiz yoktur”, denildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2022, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184