Aklımızla Alay Etmeyin

Hendek Kemaliye Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Muhammet Üstündağ’dan açıklama.

Aklımızla Alay Etmeyin

Hendek Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Muhammet Üstündağ, rafa kaldırılan kentsel dönüşüm süreciyle ilgili Kemaliye büyük bir faciadan dönmüştür. Kimse gerçekleri yok sayıp aklımızla alay etmesin dedi.

Kemaliye Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Muhammet Üstündağ'ın açıklaması;

Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu olarak basında çıkan bir haber üzerine açıklama yapma gereği duyduk.

2013 yılında temeli atılan dönüşüm için yerlerini veren vatandaşlar abonelik alamadıkları için kullandıkları elektrik borcunun 11-12 bin lira civarında olduğunu, bu borcu nasıl ödeyeceklerini sitemli bir şekilde dile getirmişler. O dönem MHP İlçe Başkanı olan, şu an ki Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’da dâhil bizler yerlerimizi kurtarmak için, şimdi sitem o kişilerin ödeyecekleri elektrik parasının 2-3 katını mahkemelere verdik. O dönem uğradığımız zulmü de ödediğimiz paraları da unutmadık.

Verilen sözler tutulmadığı için birçok insan halen kirada sürünürken, evlerini vermeyenler yalnızlığa mahkûm edildi. Burada yüzlerce mağduriyet hikayesi var. Kimse Hendeklinin aklıyla alay etmesin. Bizlerin bu hakkı ne olacak? Kemaliye büyük bir faciadan dönmüştür. Bugünleri gördüğümüz için verdiğimiz mücadeleleri yok sayanların, gerçekleri bile bile sırf muhalefet olsun diye geçmiş 8 yılı sorgulamadan son 20 ay üzerinden yazdıklarını şaşkınlıkla görüyoruz.

O dönem kapı kapı gezerek bu dönüşümün şahsi bir dönüşüm olduğunu ortaya çıkardık. Şu an mağdur olanlar gelin bir olalım dememize rağmen, sorgulamadan yalvarmamıza rağmen yerlerini verdi.  O dönem yerlerini vermeyenleri ise kamulaştırma kozu ile tehdit ettiler. Gelin bu işten vazgeçin dememize rağmen bizi dinlemediler. Kamulaştırmalar sonrasında yapılan yıkım töreni ile alkışlarla evlerinin yıkılışını izledirler. Bizler ise kamulaştırma korkusu korkusuyla gözyaşlarına boğulduk. Muhatap bulamadığımız günlerde Şu anda mağdur olanlar bizleri uzaktan gülerek seyrettiler.

Yıkım sürecinden sonra mahalle de iki grup oluştu. O dönemin Kaymakamı Mustafa Ayhan Beyin önerisi üzerine belediye meclisinin onayladığı 6 kişilik bir komisyon oluşturduk. Başkanlığına ben getirildim ve bütün görüşmeler bu komisyonla başladı. Bu kurulan komisyonun, yerlerini verenlerle hiçbir ilgisi yoktur. Ve o günden bugüne mahkeme süreçleri de dâhil Sn. Turgut Babaoğlu, MHP meclis üyeleri, diğer siyasi parti yöneticileri bizlere sahip çıktılar.

En başından bu yana bizim yanımızda olan ekmeğimize, yuvamıza, evimize ve toprağımıza sahip çıkan Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’na, tüm siyasilere ve avukatlara yerimizi kurtardıkları için teşekkür ediyoruz. Bu şahsi dönüşümün ve haksızlığın üstesinden geldik.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Suat çaylan
Suat çaylan - 3 yıl Önce

Koskoca krmaliye mahallesi sizin sayenizde çopluge donmus olup kemaliye mahallesi vatandaslari ni magdur ettiniz birakin bu tiyatro islerini bende bu magdurlardan biriyim

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184