ANNELER MESLEK ÖĞRENİYOR ÇOCUKLAR EĞİTİM GÖRÜYOR

Milli Eğitim Müdürlüğü Sakarya Hendek İlçesinde Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama okulunda engelli çocukların anneleri meslek öğrenirken çocuklarda eğitim alıyor.

ANNELER MESLEK ÖĞRENİYOR ÇOCUKLAR EĞİTİM GÖRÜYOR


Hendek İlçesinde farklı yaş gruplarında engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama okulunda engelli çocukların anneleri, okulda çocuklarının çıkış saatine kadar okulun atölyesinde meslek öğreniyorlar. Okul Müdürü Orhan Karagözlü, okulumuzda şu anda 70 öğrenci ve 6 tane rehber personel ve 30 öğretmenimiz var. Sabah 09 dan aksam saat 14 kadar günlük yaşam becerilerini arttırmak, öğrencilerin sosyal iletişim beceri geliştirmek için mücadele ediyoruz.

 Öğrencilerimiz ana sınıfından lise son sınıfına kadar 23 yaşına kadar öğrencilerimiz mevcut. Öğrenciler kendi kademelerine göre eğitim alıyorlar. Ana sınıfı öğrencileri daha ziyade oyun ağırlıklı çalışıyorlar. Birinci sınıftan lise son sınıfına kadar öğrencilerimizin el becerileri gelişiyor. Diğer okullarda ne varsa bizim okul dada hepsi mevcut burada. Bunlara ilaveden de motor becerilerini geliştirecek el becerilerini geliştirecek ve öz bakım becerilerini geliştirecek çalışmalar yapıyoruz. Bizim ilk amacımız burada öğrencilerin bağımsız hareket edebilmeleridir. Kendi başlarına kendiişlerini halledebilecek duruma gelebilmeleri için çaba sarf ediyoruz.

Anneler Meslek Öğreniyor.

Okul Müdürü Orhan Karagözlü, okulumuza gelen 22 anne var. Anneler öğrencilerimizin derste olduğu zamanda 40 dakikalık süre içinde anneler bizim rölyef atölyemizde, el sanatları atölyesinde, polyester ve yağlı boya atölyesinde, cam ve mozaik cam kurslarımızda eğitim alıyorlar. Anneler burada başarının ve hazın vermiş olduğu mutluluğu yaşıyorlar. Burada öz güveni elde ettiler. Anneler Aile ortamında çocuklar ders yaparken annelerde, gayet rahat ve mutlu, vakit geçiriyorlar. Aynı zamanda bizlerde rehberlik ediyorlar. Öğrencilerin gelişimi açısından, öğrenceleri daha yakından tanıyabiliyoruz. Öğretmenlerimizle istişare ederek daha güzel şeyler başarıyoruz.



Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184