ARSLAN EZİCİ BİR ÜSTÜNLÜKLE 3.DEFA BAŞKAN OLDU

Hendek’te S.S Aşağı Çalıca Köyü Tarımsal kalkınma kooperatifi seçimli genel kurulu 22.06.2014 Pazar günü yapıldı. Seçimi mevcut başkan Seyfi Arslan , 104 kooperatif ortağının katıldığı seçimde açık farkla alarak güven tazeledi.

ARSLAN EZİCİ BİR ÜSTÜNLÜKLE 3.DEFA BAŞKAN OLDU


Hendek’te S.S Aşağı Çalıca Köyü Tarımsal kalkınma kooperatifi seçimli genel kurulu 22.06.2014 Pazar günü yapıldı. Seçimi mevcut başkan Seyfi Arslan , 104 kooperatif ortağının katıldığı seçimde açık farkla alarak güven tazeledi.

Belediye Başkanına ve İlçe Teşkilatına  tepki

Seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Seyfi Arslan “ Siyasi baskılara rağmen ortaklarımızı adeta ilçemiz belediye Başkanı ve ilçe teşkilatlarının karşımıza aday çıkarması ve de ortaklarımızı tehdit etmelerine rağmen açık farkla seçimi kazandık.104 oyun 78’ini alarak adeta köyler sayesinde belediyeyi kazanan Belediye Başkanı ve teşkilatına  köylerin bir tokadı olarak telakki ediyorum. Demek ki köylülerde hizmetin ne olduğunu biliyor ve ödüllendiriyor. Belediyeye yeni dahil olan ve belediyeyi tanımadan destekleyen bu köylerin hizmet beklentisi var.Böyle ucuz şeylerle zaman harcayacaklarına köylere ne yapabiliriz Çalıca kooperatifi gibi hizmetler verebilirmiyiz diye düşünmelerini kendilerine tavsiye ediyorum.Yoksa onlar biz varken bir daha belediyeyi alacaklarını zannetmesinler oralara kafa yorsunlar bizim alnımız ak ve hizmeti gerektiği gibi yapıyoruz.Üç dönemdir kooperatif başkanlığını yapmamızda bunun göstergesidir.

Eleştirilerinin ardından 3.dönem Kooperatif Başkanı olan Seyfi Arslan ,Kooperatif faaliyet raporu ile ilgili bilgiler verdi.


Batık bir kooperatif teslim aldık
Arslan 2008 yılında Kooperatifimizin yönetimi mahkemeye verilmek üzereyken her şeyi göze alarak 1995 yılında kurulan ve batık durumda olan Kooperatifin başkanı oldum.O zamanki Yönetim beş kişiden oluşmaktaydı.Genel kurul yapmak için bu beş ismi tamamlayamadım,bir tek Mustafa taflancı ben varım dedi kime teklif ettiysem olumsuz yanıt aldım,diğer üç kişiyi kendilerine söylemeden yazdım ve genel kurula bir gün kala kendilerine söyledim itiraz eden oldu onlara sizi ilk genel kurulda değiştireceğimi söyledim.Nitekim de öyle yaptım bana bu işi sen yaparsın diyenlere yönetime yazayım sizi yönetimi tamamlayamıyorum diye söylememe rağmen yönetime girmek istemediler.

Hem borcumuzu ödedik ,hem proje yaptık


Çünkü bu kooperatif on üç yıl boyunca eski kurucu ortaklarının başlarına bela olmuştu diyen Arslan sözlerine şu ifadelerle devam etti.”Bazıları mahkeme bile görmüştü. Bu tip olumsuz örnekleri çoğaltmak mümkün. 13 000 tl.vergi borcu 6 500 tl muhasebe 9000 tl.vergi cezası mahkemeye verdik ve kazandık.12 500 tl. ye kamyonet aldım 2009 yılının ağustos ayında süt toplamaya başladık.2,5 yıl kooperatifimiz zarar etmesine rağmen süt veren ortaklardan hiç birinin alacağını geciktirmeden ödedik proje yaptık ve 93 kişi ile müracaat ettik. 44 kişiye belli sebeplerden dolayı düştü.Proje ile alakalı her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama o projeyi yapmak zorundaydık. Çünkü ne yaptıysak kendimize inandıramıyorduk. Yeterli süt toplayamadığımız içinde kooperatifin yürümesi imkansız hale gelecekti paramız hesabımıza gelmiş ahır tadilat paralarını almamıza rağmen insanlar hala hayvan getireceğimize inanmıyor ve benim ile dalga geçiyorlardı ne zamanki hayvanları dağıttık ondan sonra insanları kendimize inandırabildik.Bu projeden faydalanan ortaklarımız bu projenin uygulanması safhasında kullanılan tüm paraya ortaktırlar.Ahır tadilat paraları hariç yani kooperatife alınan makine ekipman ve işletme binasına harcanan para bu 44 kişiye pay edilmiştir ve bunu ödemek zorundadırlar.Proje aşamasında buna itirazlar olmuş bizde ortaklara güvenerek bu harcamalar için bir fon oluşturup bu parayı rahatlıkla ödeyebileceğimizi düşündüm ve bunu yönetim ile paylaştım ama gelin görün ki ortaklarımızın asgari çoğunluğu kooperatifimiz ile dürüst çalışmadı bir çoğu da süt vermemeye başladı.Bu durumda bu düşüncemden vazgeçtim.çünkü diğer ortakların haklarını gasp etmiş olacaktım.Bu anki düşüncemde her ortak borcunu ödeyecek ödeme bittikten sonrada taahhüt sermayelerini makine ekipman bina için ödediği miktarda artırmaktır.


Son zamanlarda yapılan hizmetlerin karşısında muhaliflerin çoğaldığını görmekteyiz diyen Arslan eleştiri ve yapılan çalışmaları şu ifadeler ile sürdürdü.

Daha önce kaçanlar şimdi kooperatife talipler

Arslan “ şuna üzülüyorum dünü ne çabuk unuttuk.Ben bu kooperatifi bu duruma getirmeseydim şu anda bölgemizde süt fiyatları kaç lira olacaktı süt desteği almak bir yana birçok kişi bundan bihaber olacaktı anaç sığır desteği nedir bilmeyecekti,en önemlisi de bence Köyümüz böyle güzel bir eser işletme binası görmeyecekti.Şu da beni çok mutlu ediyor demek ki biz yönetim olarak çok güzel bir şey yapmışız ki kooperatifin adını anınca kaçacak delik arayanlar şimdi bize muhalif olup yönetime ekip kurup talip olmaya çalışıyorlar bu da benim için bir gurur vesilesi anlamına geliyor.Bu güne kadar yönetim olarak hiçbir ortağa ayrıcalık tanımadım herkese eşit olmaya çalıştım aksini ispat eden olursa da ben buradayım.Kooperatifimiz ortaklarının haricinde süt toplayıp hizmet verdiğimiz müstahsillerimiz var aslında bunlarla çalışmak bizim için risk ama bölgemiz öyle durumdaki tek araçla ortaklarımıza hizmet vermemiz mümkün değil iki araç olduğu zamanda giderlerimizi karşılamamız mümkün olmuyor süt miktarımızı yükseltmek zorundayız bu da bizi ortak dışı çalışmaya zorluyor .Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan ve Yönetim

Yapılan seçimler sonrası 104 Kooperatif ortağın oy kullandığı seçimler sonrası ezici bir üstünlük ile 3.defa Başkanlığa seçilen Seyfi Arslan’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu.Başkan Yardımcısı, Ahmet Doğmuş Muhasip,  Ahmet Akkural

Yapılan seçimler sonrası 3.kez güven tazeleyerek Başkan olan Seyfi Arslan yönetim kurulu ve misafirlerini Hanpet Restaurant’ta yemek vererek ağırladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184