ASLINDA OSMANLI NASIL YIKILDI

Hendek’te Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile Konferans düzenlendi.

ASLINDA OSMANLI NASIL YIKILDI


Hendek Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları, Himder, Sevgi ve Aile Derneği, Fatih İlim ve Kültür Derneği, Hendeklilere Hizmet Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İhh Hendek Temsilciliği, Din Görevlileri Derneği ve Eğitim Bir-Sen Hendek Şubesi desteği ile Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Konferansa, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek İlçe Milli Eğitim müdürü Sabri Doğan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Yönetimi, Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve Yönetimi, Ak Parti Hendek Gençlik kolları Başkanı Muhammet Erci ve Yönetimi ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Programa konuşması olarak katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından başlayan program Hasan Yalçın tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Prof. Dr. Ebubekir Sofoğlu Konferans salonunda sunumlarını ve konuşmalarını, gerçekleştirdi.

Osmanlı aslında nasıl yıkıldı Konferansında konuşan Sofuoğlu, tarih kitaplarında vurgu sorunu olduğunu öne sürdü.
Sofuoğlu, Osmanlı Devleti’nin Latinceye çevrilen tarih kitaplarında hak ettiği gibi anlatılmadığını ileri sürerek, birçok tarih kaynaklarında 6 yüzyıllık imparatorluk sanki 6 yıl kadar var olmuş. Günümüzde bile devletlerarası sorunlar yıllarca müzakere edilerek sonuca varırken, sanki Osmanlı Devleti kısa süre varlığını sürdürmüş gibi anlatılıyor şeklinde konuşarak konuklara Osmanlı Devleti hakkında bilgiler verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 12:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Semsettin Bayrak
Semsettin Bayrak - 9 yıl Önce

Paylasiminiz cok kisa olmus,keske biraz daha detayli olsaydi,ogrenseydik..

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184