ATİKE HANIM ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI BULUŞTU

Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

ATİKE HANIM ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI BULUŞTU


Muammer Sencer Caddesi Eğitim Fakültesi karşısında  D'Luxcafede toplanan mezunları ve öğretmenleri mekanında ağırlayan ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesinin mezun ve öğretmenlere hoşgeldin konuşması  yapması ve yönetim kurulu üyelerinin konuşmaları ile açılış gerçekleştirildi.

Yaklaşık 200 mezun ve okul müdürü Şeref Özbakkal, eski idarecilerden Cengiz Koçak, okulda görev yapan öğretmenlerden Dilek Aydin, Feyzullah Köstereli, Hülya Kaya, Mustafa Arslan, Evay Baykal, Öner Özdingiş ve Fatih Şahin katıldı.

Dernek yönetim kurulu açılış konuşmasında 1992 yılında kurulan okulun yapımına destek olan Muzaffer Sofuoğlu'nu ve ebedi aleme göçmüş olan hocaları ve okul arkadaşlarını anılmasıyla birlikte  1999 yılında ilk mezunlarını veren okulun şimdiye kadar 19. dönem mezun verdiğini ve iki binin üzerinde olan mezunların bir araya gelerek birlikte dayanışma içerisine girmeyi hedeflediklerini, 7. Dönem mezunlarından bir mezunun eli kesildiğinde 3. Dönem mezunlardan  doktor olan mezun bir büyüğünün yarasına derman olabileceğini bilmesi, yeni mezun olmuş olan bir üyemizin iş imkanı için şirketlerde yönetici olan mezun bir büyüğünün destek isteyebileceğini bilmesi öncelikli amaçlarımızdandır denilerek Derneğin sadece mezunların destekleri ile yoluna devam edeceğini,  okul kültürünün geliştirilmesi ve başarının artırılmasına elimizden geleni yapacağız denildi.

Ayrıca derneğin faaliyet alanından bahsedilerek okulun ilk günü hatıra ormanı için ilk fidanları dikeceklerini ve okulun ilk günü öğrencilerin bu okuldan mezun olmuş ve belli bir kariyere ulaşmış mezun büyükleri tarafından karşılanarak onlara doğru okula geldiklerini bundan böyle gelecekleri için saygı değer öğretmenlerimizin ve derneğimizin elinden geleni yapacaklarını ifade edecekleri söylendi. Okul son sınıf öğrencileri için kariyer günleri düzenleneceğini ve üniversite bölümü ve doğru meslek seçimi için, öğrencilerin talep ettikleri bölüm ve üniversitelerden mezun arkadaşlarımızı okula davet ederek öğrencilere doğru tercih için yardımcı olacaklarını ifade edildi.

Pilav günü, okul mezuniyet törenleri organizasyonu, gezi faaliyetleri gibi aktivitelerinde yapılacağını bildirilirken, dernek üyelerinin ve okul yönetiminin desteğini istedi.

İlk mezunlar adına konuşan Erzurum Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, girilen yolun yıllardır herkesin beklediği bir yol olduğunu, okulumuz mezunlarının çok önemli yerlere geldiklerini ve birlikte okula ve Hendek ilçesine daha faydalı olabileceklerini ifade etti.

Okul müdürü Şeref Özbakkal, daha önce dernek kurulumu için girişimleri olduğunu fakat bu sefer sonuca ulaşıldığını, kurucu ekibin gerek kurulum çalışmaları, tüzük hazırlanması ve bu ilk buluşmayı çok profesyonel olarak hazırladığını belirterek, okul yönetimi olarak tam destek vereceklerini ifade etti. Bundan böyle buluşmaları okulda yapalım okulun kapıları sizlere sonuna kadar açık dedi.

Dernek ilk buluşmasına yoğun ilgi gösteren mezunlar yıllardır göremedikleri arkadaşları ile keyifli vakit geçirerek yapılacak faaliyetlere destek ve katılım sözü verdi.

Buluşmaya katılan öğretmen ve mezunlar böyle anlamlı bir buluşma ayarlayarak bizleri bir araya getirdiği için Yönetim Kurulunu oluşturan Halil Hakan Oturak, Ömer Salih Altun, Samet Sarı, Serdar Berat Aydın, Serdar Sahin, Onur Üstüncan, Salih Suphi Güney, Ömer Kesgin, Ali Yıldırtan ve Rıza Yetim' e teşekkürlerini sundular.

Yönetim Kurulunu oluşturan mezunlar ise büyük bir hayali gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184