Babaoğlu Aralık Meclisinde Merak Edilen Soruları Cevapladı

1 ek madde ile 9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis toplantısında Başkan Babaoğlu gündeme dair merak edilen soruları cevapladı. Meclise her kesimden geniş katılımın olması dikkat çekti.

Babaoğlu Aralık Meclisinde Merak Edilen Soruları Cevapladı

Yenimahalle Pazar Yeri Ve Muammer Sencer Caddesi

Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşti. 1 ek gündem olmak üzere 9 gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Babaoğlu, AK Parti Grup Sözcüsü Hamit Canlı, gazeteciler ve izleyicilerin gündem dışı gelen sorularını teker teker yanıtladı. İlk olarak Yenimahalle'de kurulan semt pazarı hakkında açıklama yapan Başkan Babaoğlu, “Pazaryerinin oluşturulmasına bir itirazımız yok.

Fakat oluşturulan alanın dışına taşmalar oldu. Biraz daha onu küçültüp Hendek halkının bünyesinden çıkan esnafımıza yer vereceğiz” derken Muammer Sencer Caddesiyle ilgili gelen soruya ise “ Caddemizi araç ve motosiklet trafiğine kapattık.

Vatandaşlarımızdan ve cadde de oturan sakinlerimizden yoğun bir talep vardı. UKOME kararıyla bu caddemiz artık belirli saatler içerisinde sadece yayalara açık olacak. Kurallara uymayanlara da ekiplerimize vermiş olduğumuz talimat doğrultusunda cezai işlem uygulanacak.

Toplanma Alanı Ve Hayvanat Bahçesi

Düzce depremi sonrası oluşan panik dolayısıyla Hendek’teki mahallelerin Acil Durum Toplanma alanları ile ilgili gelen soruyu cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “Deprem hepimizin yaşadığı bir gerçek. Halkı bilgilendirme açısından gerekli bilgilendirmelerimizi yapıyoruz.

Bu alanlar aslında belli. Sadece tabelaları eksik. Hendek Belediyesi olarak mahalle girişlerimize toplanma alanı uyarı levhalarını AFAD koordinesinde asımını gerçekleştireceğiz” derken, Hayvanat Bahçesi hakkında gelen soruyla ilgili ise “Yapıldığı zaman şartları itibarı ile yeterli olabilir fakat Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Parklara bağlı bir durum söz konusu.

Gerekli şartların oluşmaması açısından kapatmayı uygun gördük. Fiziksel şartların oluşmamasından dolayı iyileştirme gibi bir durum söz konusu olmuyor. Hayvanların daha rahat gezebileceği kendilerini doğal ortamlarında hissedebilecekleri bir alan için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Başkan Demirel: Yenimahalle Semt Pazarı Kangren Oldu

Aralık ayı olağan meclis toplantısına Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel ise konuk olarak katıldı. Meclis toplantısında söz alarak Yenimahallede kısa süre önce kurularak Cumartesi günleri halka hizmet veren Pazar yeri ile şikayetleri dile getirdi.

Başkan Demirel, “ İlgisi ve yetkisi olmayan kişilerce sürekli konuşmalar oluyor. Usulsüz bir şekilde para pazarcı esnaflarından para toplanıyor. Birileri bu alanın taksimatını yapıp istediğimi yaparım diyor. Maalesef Pazar yeri kontrolsüz bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Belediye Başkanımızın ve Belediye Meclisimizin üzerinde kimse yoktur. Herkes haddini bilecek. Yasalar ve mevzuat çok açıktır. Kural bellidir. Şimdilik susuyoruz, bekliyoruz. Bu projenin şehri vizyonu olduğuna dair açıklamalar görüyoruz. Bu pazar yeri şehrin vizyonu olamaz. Şehrin vizyonu marka ile olur.

Biz hayrın ne olduğunu bilen insanlarız. Merak edenler gelirse özelde söylerim. Şehrimizin markası esnaflarımızdır. Esnafımızı kıymetini bilmemiz gerekiyor. Değerli meclisimizden rica ediyorum Hendek’i köy haline getirmeyelim. Burası Hendek’in, Hendek halkının malı. Ne yapalım edelim bu ucube görüntüyü ortadan kaldıralım” dedi.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin 1. Maddesi olan, İlçemiz Başpınar Mahallesi 373 ada 6 numaralı parsel ve 377 ada 1 numaralı parselde satın alınacak hisseler için Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2,3,4 ve 5’nci maddeleri olan Çağlayan Mahallesi 900, 902, 904, 905 ve 936 sayılı adaların bir kısmı ve Çakallık Mahallesi 102 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Kısmi Revizyon yapılması konusunun görüşülmesi, İlçemiz Bakacak Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesi ile ilgili konunun görüşülmesi, Kadastro Müdürlüğünün talebi üzerine; kapanan Yeşilyurt Beldesinde yer alan Mahallelerin 22-a çalışmaları kapsamında sınırlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi’ne ait sokak isimlerinin vatandaş ve muhtar talebine istinaden değiştirilmesi konusunun görüşülmesi maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 6 ve 7’nci maddeleri olan İlçemiz Çağlayan ve Çakallık Mahalleleri sınırlarında yer alan karayolları kamulaştırma sınırı ile Çağlayan Mahallesi 909, 936 adalar ve Çakallık Mahallesi 109 ada ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatına dair İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Akova Mahallesi 1323 ada 1, 2, 8, 9 ve 23 sayılı parseller ve Nüshetiye Mahallesi 1323 ada 21 ve 22 sayılı parseller ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatına dair İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri komisyondan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 8’nci maddesi olan İlçemiz Aşağıçalıca Mahallesi tapunun 2200 ada 6 parsel numaralı belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazın satış işleminin yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, 9’ncu son maddesi olan 2022 mali yılı gelir bütçesi gerçekleşme tutarlarının tahminlerden farklı olacağı ve ek ödenek ihtiyacı oluştuğu anlaşılmış olup, aşağıda tabloda gösterilen ödeneklere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 37. maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. maddesine istinaden 35.000.000,00 TL tutarında ek ödenek konulması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184