Babaoğlu Baykal’ın İddialarına Meclis’ten Cevap Verdi

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal'ın iddialarına Belediye Meclisinden cevap verdi.

Babaoğlu Baykal’ın İddialarına Meclis’ten Cevap Verdi


Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, geçtiğimiz günlerde Hendekli Gazetecilere değerlendirmeler de bulunarak Otopark alanında yapılan Proje tanıtım ofisi ve çeşitli iddialarına Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Meclis Toplantısında cevap verdi.

Meclis üyelerini bilgilendiren ve soruları cevaplayan Başkan Babaoğlu, toplu konut, kentsel dönüşüm ve proje tanıtım ofisi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

O alan hiç yeşil olmamış

Otopark alanı kenarında yapılan geçici proje tanıtım ofisine değinen Babaoğlu, bu ofisin yeşil alan üzerine yapıldığı söyleniyor. 118 ada 1 parsel’de bulunan 4966 metrekarelik bu alan imar planlarında park, kentsel meydan düzenlemesi ve yer altı otoparkı olarak yer alıyor. Yani o alan yeşil alan hiç olmamış. Temel kazılmadan mevcut zemin üzerine yeşil alan bile olsa 250 metrekareye yapı izni bulunmaktadır. Encümenimizle konuşup planlandı. Belediyemizin tapulu arazisi olan alanda, o yapıyı yapmamıza hiçbir engel yok dedi. Babaoğlu planları daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili İsmailoğlu’na sundu.

Kimseye söz vermedik

Toplu konut projesine değinen Babaoğlu, bizim bu projemizi duyan firmalar talipli olduğunu söylüyor. Bunların arasında daha önce Hendek’te kentsel dönüşüm projesini yürüten firmada var. Şartlar oluştuğunda, tüm detaylar belli olduğunda teklif alabileceğimizi herkese söylüyoruz. Kimseye hiçbir ihale veya iş verilmedi. Proje tanıtım ofisini de kendimiz yaptık. Kimseye bir şey vermedik. Biz bütün işlerimizi ve çalışmalarımızı TÜRKAY bünyesinde yapacağız. İmar planları Büyükşehir Belediyemize ilettik. Toplu konutta gerekli şartlar oluştuğunda halkın huzuruna çıkacağız. Biz sosyal konut yapacağız. Çalışıp bir türlü ev alamayan, vatandaşlarımıza kira öder konut satacağız. Biz kimseye rakip olmuyoruz, derdimiz para kazanmak değil. Kriterlerimiz olacak. Yakında açıklayacağız dedi.
Kentsel dönüşümde ortak karar

Babaoğlu, Kentsel dönüşümle ilgili belediyeye karşı güvensizlik var. Toplu konutla ilgili neler yapabileceğimizi gösterelim, kentsel dönüşüme başlayacağız. Proje tanıtım ofisinde toplu konut ve kentsel dönüşümü anlatacağız. Kimse mağdur olmayacak. Huzur içinde bu işleri el birliğiyle çözeceğiz dedi.

Babaoğlu’nun konuşmasının ardından Ak Parti Meclis Üyesi Âdem Sefa’da Toplu Konuttan önce Kentsel Dönüşümdeki olumsuzlukların giderilmesi ile ilgili çalışma yapılsın fikrini sunarak Belediyeye olan güven artar ve toplu konutta da sıkıntı yaşamayız dedi.

Babaoğlu’da fikre sıcak bakarak Kentsel Dönüşüm alanında İmar ile ilgili çalışmanın yapılacağını söyledi. Ak Parti Grup sözcüsü Hamit İsmailoğlu’da Kemaliye Mahallesi Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda her gruptan bir kişi olması teklifinde bulundu.

Babaoğlu’da hep birlikte çalışarak sorunu çözüme kavuşturabiliriz ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2019, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184