Babaoğlu Doğalgaz Çalışmalarını Anlattı

Hendek Belediyesi ve AGDAŞ işbirliğiyle, Hendek’te doğalgaz yatırımları hızla devam ediyor.

Babaoğlu Doğalgaz Çalışmalarını Anlattı

Kazımiye, Lütfiyeköşk, Kahraman ve Sarıyer mahalleleri, yıllardır bekledikleri doğalgazla buluşmak için artık gün sayıyor.

Yeşilköy Ve Çamlıca Buluştu

Hendek’te en son 2013 yılında 4 mahalleye doğalgaz veren AGDAŞ, 10 yılın ardından doğalgaz ağını genişletmek üzere harekete geçti. İlk etapta Yeşilköy ve ardından Çamlıca mahalleleri doğalgazla buluştu.

Hendek Belediyesi, her iki mahallede yapılan hat çalışmalarında yaklaşık 10 bin metreküp dolgu desteği sağladı.

“Yüzde 75’ini Karşılıyoruz”

AGDAŞ’ın yatırımlarının devamı için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, dört mahallenin daha kısa sürede doğalgazla buluşacağını kaydetti.

Başkan Babaoğlu, “Kazımiye, Lütfiyeköşk, Kahraman ve Sarıyer mahallelerimizde işin yüzde 75’ini Hendek Belediyesi olarak üstlenmiş durumdayız. AGDAŞ’a da her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik. Neticede bu mahallelerimizde toplamda 25 bin 630 metrelik hat söz konusu.

Bunun 17 bin 329 metrelik kısmı bitmiş durumda. Kazı, işçilik belediyemizce yapılıyor ve yine şu ana dek, 13 bin metreküp dolgu malzemesi kullandık. Ekiplerimiz buralardaki çalışmalarını tamamlayıp, Kahraman mahallemize geçecek ” dedi.

“Hemşehrilerimizin beklentileri, talepleri değerlidir ve önceliklidir” diyen Babaoğlu şöyle devam etti:

Doğalgaz konusunda büyük bir beklenti vardı, bizden de önce verilmiş sözler vardı. Önemli olan bu mahallelerimizde ikamet eden hemşehrilerimizin doğalgaza kavuşmasıydı. Hendek Belediyesi olarak üzerimize düşenin de fazlasını yapmaktan geri durmadık.

Bizden önceki dönemde maalesef tek bir mahalleye doğalgaz verilemedi. En son 2013 yılında bir çalışma olmuştu. Biz sadece bu döneme 6 mahallemizi doğalgaz ağına katmış olacağız. İnşallah önümüzdeki dönem bu çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Sahada çalışan ekiplerimize, AGDAŞ Yönetimine ve ekiplerine, ilçem ve hemşehrilerim adına da teşekkür ediyorum. Mahallelerimize doğalgaz hayırlı, uğurlu olsun.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2024, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184