Babaoğlu Regaib Kandilini Kutladı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Babaoğlu Regaib Kandilini Kutladı

Üç Ayların Huzur Ve Bereketine Erişmenin Mutluluğu

Babaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; Allah’ın rahmeti ve bereketiyle mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi olan Regaib Kandiline erişmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır.

Peygamber Efendimiz Recep ayı geldiğinde, “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” duasıyla bu mübarek gecenin önemini bize anlatarak rehber olmuştur. Bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, beraberliğimizi korumak için çaba harcamalı, fitne ve nifaktan uzak durmalıyız.

Dualarla

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, aziz milletimizin, Türk-İslam Dünyasının, Mübarek Üç aylarını ve Regaib Kandilini içtenlikte tebrik ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun. Yüce Rabbim vatanımızı ve milletimizi korusun. Tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum.

Camilerde Mevlid-İ Şerif Okunacak

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Hendek Müftülüğünün düzenlemiş olduğu program kapsamında Hendek Merkezde bulunan Yeni Cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camileri başta olmak üzere Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde mevlid-i şerif okunacağı duyuruldu.

Ayrıca kandil programları sonrasında merkezde bulunan camilerde belediye ekipleri tarafından vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edilecek” denildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184