Babaoğlu Sorulara Cevap Verdi

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, meclis toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babaoğlu Sorulara Cevap Verdi

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 13 maddenin görüşüldüğü Ocak ayı meclis toplantısı sonunda Hendekli gazetecilerin sorularını cevapladı.

Süleyman Seba Spor Kompleksi ile ilgili rakamlar doğru mu?

Süleyman Seba Spor Kompleksi ile ilgili kamuoyunda konuşulan rakamların doğru olup olmadığı ile ilgili soruya cevap veren Babaoğlu, verilen rakamlar doğru değil. Biz hem borç ödüyor, hem de Hendek halkına hizmet için borçlanıyoruz.

Aldığımız her kuruş parayı Hendek halkının hizmetine sunuyoruz. Başka yerlere harcamadan tamımını Hendek halkının hizmetine sunuyoruz ve dönüştürüyoruz. Mesele burada Hendek halkına hizmet etmekse kaynağını Hendek Belediyesinin vermesi yada Devletimizin vermesi değil, aynı keseden çıkıyor.

Hepsi Hendek halkı için. Projemiz hayırlı uğurlu olsun. Bu anlamda Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekilimize, İl Spor Müdürümüze bu projenin doğru bir şekilde anlatılıp onaylanmasına katkı sağladıları için ayrı ayrı teşekür ederim diye konuştu.

Ruhsat yasal mı?

Hendek Belediyesinin kiracısı olan bir işletmeye verilen kafeteryanın ruhsatı konusunda sorulan soruya cevap verem Babaoğlu, yasaklar gelmeden yapılan bir müracat. Buradaki kiracının Belediyemize dinlenme tesisi ruhsatı talebiyle başlayan bir süreç. Biz gelen talep sonrasında ilgili kurumlara görüş sormak suretiyle görüşler olumlu geldi bizde kişinin şartları buna uyması suretiyle dinlenme tesisi ruhsatını verdik.

Esnaflarımızın hepsi bize aynı mesafede. Ben aldığım kiraya bakarım. Sonuçta bu esnafımızda benim kardeşim degil, akrabam değil, hiçbirşeyim değil. Haklı bir talebi varsa, şartları taşıyorsa vermem adaletsizlik olur. Diğer işletmeci arkadaşların şartları uygunsa gelip bize müracat edip vermiyorsak haklılar. On kafemi var, birini kurtardık, birini çalışır hale getirebildikse ne mutlu bize. Yani ben ölüyorum oda ölsün mantığı doğru bir mantık değil diye konuştu.

Siyasi paylaşım nedeniyle mi işten çıkartıldı?

Siyasi paylaşım yaptığı gerekçesi ile işten çıkarılan işçi ile ilgili sorulan soruya cevap veren Babaoğlu, Belediyeler siyaset yapılacak kurumlar değildir. Belediyelerde çalışan herkes hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun yapacağı işten sorumludur. Siyaset yapacaksa başka mecralarda bunu yapabilir. Kişisel tercihini isteği yerde istediği şekilde kullanabilir. Bizde bu şekilde paylaşım yapan arkadaşımızı ilgili kanunlar geregince avukatlarımız işlem yaparak ilgili maddeden işten çıkarılmıştır diye konuştu.

Çocuk parkı ne zaman yapılacak?

Çocuk parkının dinlenme tesisi olarak hizmet veren işletme bahçesinde bulunması nedeniyle işletmecinin park sözü verdiği hatırlatılarak çocuk parkının ne zaman yapılacağı sorusuna Babaoğlu, çocuk parkını işletme değil biz yapacağız, ücretini işletmeden alacağız.

Şu anda çalışmalar bitti, siparişler verildi. Pandemi dolayısıyla üretimler durdu haliyle ve yavaşladı. Sipariş verdiğimiz oyun alanları şu an üretimde bize henüz teslim edilmedi. Teslim edilmesini bekliyoruz diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 11:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

2 adet bariz doğru olmayan beyan var sırası ile:
1-: karayolları ruhsat verir biz olur onayı veririz demişti Turgut şimdi kara yollarına göre dinlenme tesisinde dur tabelaları olmalı filan ama bu tesisin orada yok belediye burada onayda HATALI yani şartları taşımıyor!
2-: mecliste yine sormuşlardı park olayını orada onların yada sizlerin artık kimin turgut olduğunu ben bilmem Hendek bilir orada Turgut dedi ki işletme 2 park yapacak evet yapacak dedi parasını biz alacağız biz yapacağız demedi!
Hadi bir de ilave yapalım
2b-: şimdi park malzemelerini ürettirmiyor imiş te Hendek te diğer park pandemi de açıldı malzemeleri nasıl aldın hatta şu an bir yerde park daha yapılıyor oraya malzemeler geliyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184