Babaoğlu Soruları ve İddiaları Cevapladı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek TV’de Basın Odasının konuğu oldu.

Hendekli Gazeteciler Kadir Kazın, Orhan Topçu ve Gürkan Özer’in tüm sorularını içtenlikle cevaplayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, gündemde merak edilen ne varsa tek tek cevabını verdi.

Aykırı sorulara ve hakkındaki iddialara samimiyetle cevap vererek söylentileri çürüten Babaoğlu, görevde 3. yıla yaklaşması nedeniyle yapılacak hizmet toplantısı öncesinde projelerini ve son durumları paylaştı.

İşte satır başlarıyla Babaoğlu’nun net bir şekilde cevapladığı sorular, cevapları…

Parti değişimi, Hendek halkının menfaati için…

Parti değiştirme meselesi çok basit. Verdiğim hiçbir sözden dönmedim. Bu mesele benim şahsi kararım değil. Benim MHP’li olduğumu cümle alem biliyor. Meclis üyelerim benden az oy aldı. Mecliste alınan kararlar icraat için önemli. 10 tane meclis üyesi ile icraat yapamayan konumda olacaktım. Kendi partime geçince 5 meclis üyesini daha bünyemize kattık ve 15 meclis üyemiz oldu. Muhalefet çalışmanızı istemez. Bu sorunu ortadan kaldırıp, Hendek’e hizmet etme edebilmenin önünde engel kalktı. Bunu herkes biliyor. Bunu olumsuz haberlerini yapanların Fıtratı belli.

Toplu Konutta kararlıyız, derdimiz ticaret değil dar gelirli Vatandaş

Dar gelirli bir ailenin evladı olarak konut hayalinin ne olduğunu en iyi ben bilirim. Gelir gelmez bu işe başladık. Süleyman Seba Projesinin engellenmesi 1,5 yıl gecikmesine, 10 milyon TL zarar etmemize neden oldu. Başlamayı düşündüğümüzde beton, demir fiyatları ortada. Bunu görünce yasal işlemleri bitmeden hiçbir projeye başlatmadım. Toplu konut prosedürleri zaman aldı. Biz dar gelirli vatandaşlarımıza konut yapmakta kararlıyız. Bu görüşümüzden ve fikrimizden vermiş olduğumuz bir taviz yok. Ancak şuan bir konut projesine başlasak bu dar gelirli için olmayacak, çünkü maliyetler ortada. Konut yapıp satarsak ticari bir olay olacak. Yapsak dar gelirli nasıl alacak?

Süleyman Seba Projesi’nde ihanet vurgusu

Yalan yanlış bilgilerle bakan bey bilgilendirildi. Doğrusunu biz anlatınca proje onayını aldık. Bakan bey Sakarya ziyaretinde bunu müjde olarak verecek. Engelleme olmasa bir kısmı hayata geçecekti. 10 milyon tl zararımız var. 1,5 sene önce bu projeyi başlasaydık maliyetler ortadaydı. Stadımız güvenli güzel bir hale geldi. Uluslararası normlar geldi. Seba Kompleksini yapacağız. İnşallah.

Bisiklet yolu 2,2 milyon hibe 2,2 milyon krediyle geldi

5.7 kilometre uzunluğunda olacak bu proje Yenimahalle 2146. Sokak, Yıldırım Beyazıt Caddesi, Sultan Abdulhamithan Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi ve Dr. Cevdet Şahin güzergahını kapsıyor. Ardından Şehir merkezi-Osman Yılmaz Caddesi ve Uludere Çay Kenarı boyunca bisiklet yolunun oluşturulmasının planlıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2,2 Milyon Lira hibe almaya hak kazandık. Bu hibeyi alabilmemiz yani 4,4 milyon lira olan projenin kalan finansmanını da iller bankasından kredi kullanarak hayata geçireceğiz. Bu hibeyi alabilmek için iller bankasından 2,2 milyon lira da kredi almak zorundaydık, bunun meclisten yetkisini aldık.

Söylentileri çürüttü

Villa aldığı, lük araç aldığı, sanayi imarlı arsa, şehir merkezi yanında arsa ve Düzce’de inşaat projesi olduğu sorularına cevap veren Babaoğlu, şuan kirada oturuyorum. Aldığım bir daire yok, villa yok. Şartlar ağır. Yeri zamanı geldiğinde bende daire alacağım. Allah herkese ev nasip etsin. Araçları nerde saklıyormuşum söylesinler bende bineyim. İnsanların fikri neyse zikri o. Bizi bilen bilir bilmeyende kendi bilir. Hesabını veremeyeceğim bir şey yok. Ortağım var ticaret yapıyor.  Düzce’de inşaat, şehir merkezinde arsa vs bunların hepsi yalan.

Dedikodular çakal sürüsünün işi ve FETÖ taktiği

Bunlar hep eskiden kalma alışkanlıklar. Bunlar normalleştirilmiş. Bize belediye imkanlarıyla ilgili öyle miras kaldı ki…Belediyenin içinde hangi yöntemle kaynak aktarılır ben bilmiyorum. Bu işin kitabını yazanlar bu kaynakları biliyor. Organize olmuş sistemli bir kötülük hareketi var. Rantı kaçan-bozulan 3-5 kişi her türlü iftira, fitne, karalama, algı, manipülüsyonla kaos peşinde. Bunlara ben çakal sürüsü diyorum. Eminim rüyasında bile beni görüyorlardır. Acıları var…Tahrik ve provokasyonlarla karşılaşıyoruz. Tam bir FETÖ taktikçisi bunlar. Alayı FETÖ’cü. Onlar ben kavga edeyim, onlar gibi çirkef olayım, enerjimi onlara ayırayım peşindeler. Onunda bir zamanı var. Merak etmesinler onlarla ilgileneceğim.

Yapıcı eleştiri başım üstüne

Ben siz sorayım. Zaman zaman yol ve benzeri konularda haberler yapıyorsunuz. Sizi hiç aradım mı? Tepki gösterdim mi? Ya da müdahale ettim mi? Haber olduysa arkadaşlara bu konu nedir bakın diyorum. Sosyal medyadan geliyor. Takip ediyorum. Hakaret olduğunda, ya da sistemli bir şekilde trollük yapanlar, ya da algı oluşturma içinde olanlar var. Onlara müsaade etmiyoruz. Ancak vatandaşımız, eleştiriler tabi ki olacak. Onlar başımızın üstündedir. Samimi iyi niyetli olan her eleştiri yapıcıdır.

HAKOM binasını vermesek 35 bin bin insanımız mağdur olacaktı

İlçeler arasında Afet ve Koordinasyon Merkezi inşa ederek planlayan biz olduk. Binamızı yaptık. Ancak beklemediğimiz bir gelişme oldu. İçinde 13-14 aile hekiminin görev yaptığı Eski hasta binamız deprem nedeniyle hasarlı dendi. Yıkım kararı çıktı. İlçe Sağlık bizden yer istedi. Başka yerlerde binalar kiralayacaklardı. Dağınık olacak vatandaş mağdur olacaktı. Gönlümüz el vermedi. Ne heveslerle yaptığımız HAKOM’u verdik. Vatandaşımız ulaşım sorunu çekmesin diye tahsis ettik. Ticaret Merkezinin altında dükkanları ve eski dispanserin olduğu yeri de onlar tahsis ettik. Halkımız güzel alsın diye verdik. Yeni bina yapana kadar böyle olacak. Mamografi ve kanser teşhis alanı vardı, HAKOM’u vermesek bu cihazlar gidebilirdi. Sağlık çok önemli.

Nitelikli istihdam merkezi ne durumda

Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi projesi yapıyoruz. Vali bey, havai fişek fabrikası patlaması sonrasında ilettik. Öncülük etti…Önemli bir eseri daha kütüphane yapıyoruz içinde..Kur dalgalanmasından dolayı yüklenici firma çekilmek istedi. Firma kendi bıraktı. Yeniden bir görüşme yapıp inşaat için ihaleye çıkacağız.

Fen Lisesine en kısa zamanda temel atacağız

Eskiden bu yana mücadele içindeyim. Yanlışın karşısında durdum. Üniversiteye ait olan yurtlar cezaevi yapıldı. Cezaevi yapılan yerin üniversite ya da Fen Lisesi olmasını söyledim. O zamanlara açıp baksınlar. Orası yurtken riskli diye boşaltıldı, güçlendirme yapılmadan cezaevi yapıldı. O rapor incelenmeli, düzenleyenler-düzenlettirenler hesap vermeli. Orhangazi Anadolu Lisesinin yanında 60 dönümlük bir arazi üzerinde 20 derslikli fen lisesi inşa edeceğiz. Protokol imza töreninden sonra Projenin tasarım ve planları tamamlandı. Temel hafriyat kazı ve dolgu işlemleri tamamlandı. Nasipse en kısa zamanda temel atacağız.

İhaleler şeffaf mı, Bilboard olayı nedir?

Bizim dönemizden önce Hendek’te ihale yapıldığını duyan varmı. Bizden önce Eski parayla 200 trilyonluk yer satıldı. Bununla ilgili hiç kimse ihaleyi gördü mü duydu mu? Satıldıktan sonra haberimiz oldu. Belediyenin yan tarafında telefoncu firmaların olduğu yer, iş bankasının olduğu binanın dükkân ve üstleri, belediye pasajı, CHP’nin binasının tamamı, sıra dükkanlar, OPET, halk bankasının orası, Akbank’ın olduğu yer…Bunları kim duydu. Biz tüm duyurularımızı şeffaf ve açık şekilde yapıyoruz. Hepsi kayıt altında. Sitemizden duyuruyor, yasal tüm mevzuatları duyuruyoruz. Emanet ehilde. Bilboardlar birileri tarafından işletilen bir durum vardı. Hesap kitap yaptık. Para kazanmıyor, zarar ediyoruz. Kar etmeyelim ama zararda etmeyelim. Burada birincisi bakım maliyetten kurtulduk. İkincisi afişlerimizi bastırıp asıyoruz, üzerine bir de mahsuplaşarak kira alıyoruz. Kamu yararı var burada. Yer değiştirmek sayı arttırmak anlamına gelmiyor.

Kentsel dönüşüm ne aşamada

Kentsel dönüşüm güzel bir düşünce. Burada şeffaf olunması gerekiyordu. İskân problemi var. Ben dünde bugünde aynı noktayım. İmar planları bitirdik, Beş binlik planların onaylanmasını bekliyoruz. Akabinde binlik plan yapılıp inşaat ve yapılaşmanın önü açılacak.

2.OSB kamulaştırması konusunda Vatandaşımızın yanındayım

170 hektarlık alanda genişlemesi planlanan Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesi için 11.03.2021 günü OSB Müdürlüğü ile kamulaştırma protokolü imzalamıştık.  Orta yolu bulamadık. Uzlaşma sağlayacak bir zemin bulamadık. Gelinen süreçte kamulaştırma bedelinin beklentilerin altında kalması ve vatandaşın rıza göstermemesi nedeniyle ilgili hükümlere bağlı olarak kamulaştırma protokolü fesih edildi. Vatandaşımızın rıza göstermediği, hak ve menfaatlerine uygun olmayan hiçbir iş ve işlemin yanında olmadığımızı ifade ettik.  Vatandaş rızası olmayan bir işte ben yer almam. Mahkeme süreci başlayacak ve mahkemenin atacağı Atayacağı bilirkişi heyeti tarafından gayrimenkul değerlemesi yapılacak.

Türkay Başkanlığı

Hızır Çağrı Güngör’ün görevi sona erdi. Hızır bey benim çok değerli bir kardeşimdir. Kendisi Plan Proje, İmar, Emlak İstimlak gibi önemli şehircilik konularından sorumlu başkan yardımcım…Göreve geldiğimiz şirketle yakından ilgilenmesini istedim. Kurumsal yapısı, mali ve personel yapıları bir sisteme oturtuldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şeffafız orada da bir soru varsa cevaplarız.

Müdürler gitmek mi istiyor?

Görev verdiğim ekibimle de mutluyum, onlarda çalışmaktan mutlu. Müdürlerimin moral ve motivasyonlarını bozacak söylemler oluyor. Bu konuları konuşma fırsatım oldu.

Makam aracını neden kiraladınız

Araç alacaktık. Bakımları giderleri, araç maliyeti derken iş bizim altından kalkacağımız bir durumun üzerine çıktı. Krediyle araç alsak milyon rakamlar ortaya çıkıyor. 15 bin liraya kiraladım. Sınırsız km. araç kiraladım. Bakımı yok, servisi yok, sigortası kaskosu yok. Biniyor, yakıt koyup gidiyoruz. Vergiden de düşüyorum. Hangi büyük firma araç satın alıyor bakın.

Tüm sorulara cevap verdi

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun Basın Odasında Gazeteciler tarafından sorulan tüm sorulara samimi ve açık yüreklilikle cevaplar verirken, canlı yayın esnasında sosyal medya üzerinden izleyicilerin soruduğu bazı soruları da cevaplandırdı.

Yayın tekrarı Hendek Tv’de

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun konuk olduğu Basın Odası programını https://fb.watch/b7vwk_tXuS/ adresinden izleyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2022, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184