Babaoğlu Toplu Konut ve Bisiklet Projesini Anlattı

İlave maddelerle 12 gündemin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, bakanlık destekli ve onaylı bisiklet yolu projesinin başlayacağını ifade ederken toplu konutla ilgili, “Artan maliyetlerle bu proje sosyal konuttan ticari bir boyuta dönüyor. Amacım dar gelirliye konut yapmak. Bunun için TOKİ ile de görüşüyoruz. Yeni bir süreç başladığında duyuracağız” dedi.

Babaoğlu Toplu Konut ve Bisiklet Projesini Anlattı

Üç Aylar Ve Regaib Kandili

Hendek Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis ilave 3 gündemle birlikte toplam 12 gündem maddesini görüştü. Meclis yoklamasında konuşan MHP Grup Başkanvekili Yaşar Aygüneş koronavirüse yakalanan MHP Meclis üyesi Ayhan Güreli’ye ve tüm hastalara acil şifalar diledi.

Belediye meclis toplantı salonunda yapılan mecliste açılış konuşması yapan Başkan Babaoğlu ise, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, üç aylara erişmenin bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz Milletimizin ve Tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını tebrik eder; birliğe, beraberliğe, barışa, huzura ve sağlıklı günlere ermemize vesile olmasını dilerim.

Mübarek Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Kandilimiz Mübarek olsun” dedi. Başkan Babaoğlu ardından meclisi ve tüm kamuoyunu toplu konutla ilgili bilgilendirerek merak edilenleri cevapladı.

Toplu Konut Bilgilendirmesi: Hakları Baki

Babaoğlu, “Bizim seçim vaatlerimizden birisi de, özellikle dar gelirlilere, konut sahibi olamamış ev sahibi olamamış vatandaşlarımıza bir konut edindirme hayalimiz devam ediyor. Projelendirmesi, imarın şekillendirilmesi, bazı düzenlemeler biraz zaman aldı. Başlamayı düşündüğümüz zamanda malum dünyada yaşanan ekonomik krizlerin yansıması ülkemizde de yaşandı.

Fiyatlarda dengesizlikler oldu. İnşaat maliyetleri arttı. Biz buna yaparsak ki yapacağız ama anlamından çıkmış olacak. Dar gelirlilere konut edindirme değil ticari anlamda konut faaliyeti haline gelecek.

Dar gelirlilere konut yapma fikrindeyiz. Sadece düşüncemizi beklemeye almak zorundayız. TOKİ ile görüşeceğiz. Eğer kabul ederlerse arazimizi onlara devretmeye ve vatandaşlarımıza ucuz konut edindirme fikrimiz devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlamında düşündüğümüz bu proje bu konjonktürde sosyal konuttan çıktı farklı bir mecraya taşınıyor. Bunun karşılığında vatandaşlarımızdan aldığımız 1000 TL vardı.

Bunları ödüyoruz. Ödemeye de devam edeceğiz. Ancak onların hak sahipliği devam edecek. Yeni süreç başladığında tüm halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Öğretmenlere Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi Vereceğiz

Hendek Belediyesi ile Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘’Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi’’ alanında protokol yapılmasıyla ilgili konuşan Başkan Babaoğlu, “ Birkaç yıldır çok gündemde olan bir konu ve ayrı bir eğitim gerektiren bir konu.

İlçemizde bulunan öğretmen arkadaşlarımızın da bu eğitimi almaları adına kendi bünyemizde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz aynı zamanda eğitmen. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Belediyemiz ile ortaklaşa bir protokol ile Öğretmenlerimize bu konuda eğitim verecek ve ayrıca onlarında bu proje sayesinde eğitim verebilecek düzeye gelmelerini sağlayacağız” dedi.

Bisiklet Yolu Projesi

Bisiklet Yolu Projesi hakkında konuşan Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, “ Geçtiğimiz yıl hazırlamış olduğumuz projemizin toplam uzunluğu 5,7 kilometre. Yeşil ile uyumlu ve dönüştürülebilir enerji ile hazırladığımız Bisiklet Yolu projemizi Bakanlıkta uygun gördü ve tüm aydınlatmaları güneş panelli olarak yapılacak. Yüzde 50’si hibe %50’si ise bizim finanse edeceğimiz bir proje olacak. 4,4 milyon TL bedelli projesinin yarısını hibe alabilmek için bu krediyi almak zorundayız.

Ayrıca Avrupa Birliği ile ortak hazırladığımız Çocuk Dostu Sokak ile de entegre ettiğimiz yavaşlatılmış trafik ve çocukların sokaklarda oyun oynayabileceği alanların yanı sıra spor alanlarını da içerisine entegre edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun inşallah ”dedi.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘’Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi’’ alanında protokol yapılmasını kapsayan 1.madde, “Belediyemiz tarafından yapılacak olan Bisiklet Yolu Projesinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 2.200.000,00 TL kredi kullanılması için Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na yetki verilmesini içeren 2.madde, Başpınar Mahallesi 190 ada 364, 365, 366, 367 ve 368 parsel numaralı Belediye hisselerinin bedelsiz olarak Sakarya Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü’ne devir edilmesi konusundaki 3.madde oy birliğiyle kabul edildi. Kurtköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Notlarına madde eklenmesi konusunun görüşülmesini içeren 4.madde ve Çamlıca Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Notlarına madde eklenmesi konusunun görüşülmesini içeren 5.madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin 6. Maddesini içeren Belediyemiz iştiraki Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ.’nin 6.405.000,00 TL sermaye artırım talebinin görüşülerek karara bağlanması oy çokluğuyla kabul edildi. Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yönetmeliğini içeren 7 ve 8’nci madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 9. Maddesini içeren 2022 Mali yılı bütçesi gelir tarife cetvelleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Gündemin 10. Maddesi olan Belediyemiz Meclis Üyesi Yaşar AYGÜNEŞ'in Belediye çalışmaları kapsamında inceleme ve araştırma yapmak üzere yolluksuz ve yevmiyesiz olarak yurtdışında görevlendirilmesinin görüşülmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Akova Mahallesi 1332 ada 289 numaralı parsel ile Başpınar Mahallesi 109 ada 23 parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliğinin görüşülmesini içeren 11. Maddesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, Beylice Mahallesi 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 426, 428, 429, 670, 671, 672, 717, 718, 719, 720 ve 965 numaralı parseller için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesini içeren gündemin 12. Maddesi ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun Komisyondan geldiği şekli ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 12:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah
Abdullah - 2 yıl Önce

Bence toplu konut projesi yapmak gibi bir niyetleri bile yoktu aslında. Milletten başvuru diye topladıkları parayı iki yıl kullandılar. Güya başvuru sayısı da sadece 180 miş miş. 2 yıl sonra ise enflasyon ile birlite zaten çöp olan parayı iade için işinizi gücünüzü bırakıp beylerin ayağına kadar gidip dilekçe doldurmak da yetmiyor; 3-4 hafta beklememiz lazımmış. Neymiş; "Ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz". Lütufta bulunuyorlar sanki. Ama hesaba katmadıkları bişey var: Allah 'ın hesabı....

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184