Babaoğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Biz bir aileyiz, engelleri birlikte aşarız” ifadelerine yer verdi.

Babaoğlu’ndan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Sağlıklı her insan aslında bir engelli adayıdır bu yüzden engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanında kendilerine yer bulmaları adına gayret göstermeliyiz diyerek sözlerine başlayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hepimizin ortak görevidir.

Bizlerde bu anlayışla Hendek Belediyesi olarak ilçemize hizmet ediyorken özel hemşehrilerimizin de olduğu düşüncesiyle hareket ediyor, sosyal, kültürel ve sportif pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli vatandaşlarımıza özel ilgi gösteriyoruz.

Biz Bir Aileyiz, Engelleri Birlikte Aşarız

Göreve geldiğimizden günden bugüne gerek yaptığımız projelerde gerekse vermiş olduğumuz hizmetlerde engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Görev süremiz içerisinde bu güne dek engelli vatandaşlarımızın tüm taleplerine elimizden geldiğince yetişmeye çalıştık.

3 yıllık süreçte hasta ve engelli olan 1053 engelli vatandaşımızı evlerinden hastaneye, hastaneden evlerine getirmek sureti ile ulaşım desteği sağladık. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın kullanmış olduğu akülü veyahut tekerlekli sandalye araçlarına bakımlar gerçekleştirdik.

Akülü aracı olmayan 26 vatandaşımıza ise akülü araç teslim ederken, 20 yürüteç, 143 tekerlekli sandalye, 348 adet hasta yatağı, 49 koltuk değneği ve 8 oksijen tüpü gibi desteklerde bulunduk. Onların azmini, başarılarını ve mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

Engelsiz bir gelecek için mücadele eden önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin her zaman yanında olacağız. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte sağlayacağız. Toplumun içerisinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisinden tüm engelleri kaldırarak, hayata katılımlarına destek olarak yaşamlarını daha da güzelleştireceğiz.

Ben bu vesile ile fedakâr aileleri ile birlikte özel kardeşlerimizin gününü kutluyor, her birine selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Biz bir aileyiz; birlikte daha güçlüyüz. Dayanışmayla tüm engelleri aşarız. Hendek Belediyesi olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184