Babaoğlu’ndan Miraç Kandili Mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz.

Babaoğlu’ndan Miraç Kandili Mesajı

Bu mübarek gecede sadece kendimiz için değil depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimiz için dua edelim” dedi.

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

Miraç Kandili’nin, üç ayların feyz ve bereket kapılarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Babaoğlu, mesajında, “Üç ayların en önemli gecelerinden biri olan Miraç Kandili’ne bir kez daha kavuştuğumuz bu günlerde, depremde yaşadığımız acılar tazeliğini hala koruyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve şu ana kadar yaklaşık 36 bin canımızı toprağa koyduğumuz deprem felaketi, tüm ülkemizi yasa boğdu. Devletimiz felaketin ilk anından itibaren tüm olanaklarını milletimizin hizmetine sunarken, bizler de Hendek halkı ile tek yürek olarak bu süreçte daima depremzede kardeşlerimizin yanında olduk.

Tek Yürek Olduk

Asrın felaketinden sonra daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. İnşallah bu hasarı da ele ele gönül gönüle vererek dayanışma ve kardeşlik ruhu ile atlatacak, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Bu vesileyle 'Asrın Felaketi’ olarak nitelenen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Bütün ülkemize, Türkiye'mize, milletimize geçmiş olsun diyorum. Rabbim Miraç hürmetine ibadet ve dualarımızı kabul; bu zor günleri kolay atlatmamızı nasip etsin. Bu süreçte bir kez daha yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Hendekli hemşehrilerimizin ve Türk - İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin inşallah." dedi.

Camilerde Mevlid-İ Şerif Okunacak

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Hendek Müftülüğünün düzenlemiş olduğu program kapsamında Hendek Merkezde bulunan Yeni Cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camileri başta olmak üzere Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde mevlid-i şerif okunacağı duyuruldu. Ayrıca kandil programları sonrasında merkezde bulunan camilerde belediye ekipleri tarafından vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edilecek” denildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184