Babaoğlu’ndan Regaib Kandili Mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu mübarek üç ayların habercisi olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Türk - İslam aleminin kandilini kutladı.

Babaoğlu’ndan Regaib Kandili Mesajı

Manevi Bir Fırsat

Dinimizde Recep, Şaban ve Ramazan olarak bilinen ve üç ayların başlangıcını müjdeleyen, Regaip Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz diyen Başkan Babaoğlu, “Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Barış ve huzurun sağlanabilmesi için bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Regaib Kandili ile Rabbimizin bizlere sunduğu bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz.

Regaib Kandilimiz Mübarek Olsun

Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, gayret göstermeli, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua etmeliyiz. Aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların tüm insanlığa sağlık, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbim kıldığımız namazlarımızı, ettiğimiz dualarımızı kabul buyursun. Regaib Kandilimiz mübarek olsun” dedi.

Camilerde Mevlid-İ Şerif Okunacak

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “Hendek Müftülüğünün düzenlemiş olduğu program kapsamında Hendek Merkezde bulunan Yeni Cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camileri başta olmak üzere Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde mevlid-i şerif okunacak. Ayrıca kandil programları sonrasında belediye ekipleri tarafından vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edilecek” denildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2023, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184