Babaoğlu’ndan Vatandaşlara Aşure İkramı

Hendek Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda muharrem ayı nedeniyle ilçedeki camilerde ve Belediye binası önünde aşure ikramı yapıldı.

Babaoğlu’ndan Vatandaşlara Aşure İkramı

Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Afiyet olsun” dedi.

6 Farlı Noktada

Hendek Belediyesi, Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da sürdürdü. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü dolayısıyla ilçedeki Orta Cami, Yeni Cami, Rasim Paşa Cami, Çamlıca Cami, Yeşilyurt Cami ve Belediye Önünde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara 10 bin kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Birliğimiz Ve Beraberliğimiz Daim Olsun

Başkan Babaoğlu, Muharrem ayının, İslam inancında özel bir ay olduğunu belirterek aşure dağıtımına dair bilgiler verdi. Şehrin farklı noktalarında aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Babaoğlu, “ Hendek Belediyesi olarak bu kültürü, bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Özellikle yoğunluğun fazla olduğu camilerimizin çıkışlarında ve belediyemizin önünde toplam 6 farklı noktada, 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirdik.

Hem kendi adıma hem belediyemiz adına hemşerilerimizin, ülkemizin, insanımızın muharrem ayını kutluyorum, tebrik ediyorum. Özellikle bu günlerin bizim için, millet için birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184