BAHADIR HENDEĞİN SORUNLARINI AKTARDI

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Hendek ile ilgili sorunları anlattı ve bu sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BAHADIR HENDEĞİN SORUNLARINI AKTARDI


MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır , Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Hendek ile ilgili sorunları anlattı ve bu sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gündem dışı söz alan Bahadır ilçede ki sorunlar ile alakalı meclisimize ve siz değerli bürokrat arkadaşlara bilgi vermek amacı ile bu konuşmayı lüzumlu buldum diyerek sorun ve çözümü ile ilgili şunları aktardı.

Bahadır, Bilindiği gibi birkaç ay önce bir sel felaketi yaşadık. Akibetinde mecliste konuştuk. dere yataklarının bir an önce D.S.İ’de Belediyemiz marifetiyle temizlenmesi konusunda bir önerimiz olmuştu. Ancak bugüne kadar bölgelerimizde  böyle bir çalışma olmadığını, Bu çalışmanın önümüz kış olduğunda tekrar böyle bir felaketle karşı karşıya kalmamak için dere ıslahlarının bir an önce hayata geçmesi hususunda taleplerimiz vardır.

Kanalizasyon sıkıntısı olan mahallelerimiz, yeni mahalle olan köyler  hakkında da bilgiler veren Bahadır “ örneğin Çamlıca Mahallesi ve Altındere mahallesi ortak yapımı devam eden kanalizasyon çalışmasının geçiş istikametinde bulunan Puna-Ortaköy Mahallesi, Martinler Mahallesi, Çayırbaşı gibi mahalle içinden geçmektedir. Bir teknik çalışma marifetiyle bu mahalle ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda ilgili birimden bu çalışmanın hayata geçirmesini istiyoruz.

Asfalt çalışmaları hakkında bilindiği gibi bölgemizde geçmişte belde olan şimdi Çamlıca mahallesi hem kanalizasyon çalışmasından dolayı hem de mahalle ve fabrika arasında kalan takriben 1300-1500 metre civarında acilen yapılması gereken bir yolumuz var. Burası stabilize durumda. kışın çamur yazları da tozdan geçit vermiyor. Vatandaşlarımız burda büyük ölçüde rahatsızlık duyuyor, bu asfalt konusunda Hendek ilçesine bir program yapılmasını sizlerden rica ediyorum.

Eğitim ile ilgili de değerlendirme yapan Bahadır konuşmasına şu ifadeler ile devam etti. Bilindiği gibi eğitim gençlik ve spor ve kültür komisyonunda görevimiz vardır. Anlaşılıyor ki bununla  sadece mevzuatı yerine getirdik. Oysa Eğitim (milli eğitimin) işlerinin işleyişinin hiçte iç açıcı olmadığını ve Sakarya’mızın Türkiye genelinde iyi bir durumda olmadığını açık açık görmekteyiz.

Bununla ilgili okullarımızın fiziki yapısından tutun da idari yapısına kadar bazı olaylar müstesna hiçte iç açıcı değil. Bu durumla ilgili milli eğitimin tabi ki bizden bir talebi olmadığını da hissedebiliyoruz. Bizim eğitim ve öğretime daha fazla eğilmemizin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilimizin ve ilçemizin geleceğini biz bu gençlerle daha iyi noktalara taşıyabilir ve kalkındırabiliriz.

Ancak, Son zamanlarda okul müdürlerinin alınmasından kaynaklanan sıkıntılarının bir an önce de giderilmesi gerekmektedir. Okul müdürlükleri şuanda belirsiz bir şekilde idare ediliyor diyerek teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184