BAHADIR SU’YA YAPILAN YÜZDE YÜZ ZAMMA TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında SASKİ’nin ücret tarifesi ile ilgili görüşmeleri sonrası yapılan zamma tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

BAHADIR SU’YA YAPILAN YÜZDE YÜZ ZAMMA TEPKİ GÖSTERDİ


Daha önce Çamlıca Mahallesinde abonman çalışmalarının yapıldığı sırada SASKİ Yetkilileri ile oturarak Su’yun metreküp fiyatının 0,58 TL olması karara bağlanarak tutanak tutuldu. Ancak tutanak altına imza atan SASKİ Yetkilileri fiyat konusunda yapılan anlaşmayı göz ardı ederek 2016 yılı için yeni fiyat belirledi ve 1,19 TL yaparak % 100 zam fiyatlandırması yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır, SASKİ’nin 2016 fiyat tarifelerinde Hendek ilçesinde Büyükşehir’e dâhil olan yeni mahallelerde uygulanacak olan su tarifelerinde, yüksek fiyat uygulamasını dile getirdik.

22.01.2015 günü SASKİ görevlileri ile Çamlıca mahallesinde yaptığımız abonman çalışma sırasında bir protokol yaptık, tutanak altına aldık. Görünen şu ki alınan kararlar doğrultusunda su tarifelerine %10 düzeyinde zam yapılacaktı. Oysa gelinen nokta hiçte öyle değil.
Çamlıca mahallesi su fiyatları 0,58 TL’den 1,19 TL terfi etti. Hiçbir yerde yüzde yüz zam olmazken Hendek Çamlıca mahallesinde böyle bir hadise ile karşılaştık. Umarım SASKİ yetkilileri bu yanlıştan geri dönerler. 0,58 kuruştan ödenen faturalar 01.01.2016 tarihinde 1,19 kuruştan tahsil edilecek. Halkımızın bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapmak istedim ve Büyükşehir Meclisinden söz alarak bu uygulamanın yasaya aykırı olduğunu beyan ettim ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 10:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hendekli
Hendekli - 8 yıl Önce

Sayın yetkililer hendekten mahallelere goremi degisiyor su fiyatları her yerde aynı olması lazım hak yemeyinnnnn

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184