Bakan Pekdemirli Hendek’te İşadamları İle Buluştu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli işadamları ile biraraya gelerek tarım sektörünün sorunlarını konuştu.

Bakan Pekdemirli Hendek’te İşadamları İle Buluştu


Sakarya Toyota Fabrikasında düzenlenen yeni hibrit otomobil tanıtım programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, program sonrası Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Almanfous Süt Ürünleri Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Hendek’te bir otelde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve iş adamlarının katıldığı ‘Mini Sektör’ toplantısına katılan Pekdemirli ile tarım sektörünün sorunları konuşuldu.

Bakan Pakdemirli konuşmasında, Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer. Toprağın ve tarımın siyaseti olmaz. Tarım, savunma sanayisinden daha önemlidir diyorum. Neden savunma sanayisinden daha önemli, çünkü her şeyiniz olabilir, roketleriniz, uçaklarınız olabilir. Her türlü teknolojiniz olabilir ama evde buzdolabı boş ise, insanların karnı açsa burada yapacak bir şey yok. En temel ihtiyacımız tarım. Gıda, bu anlamda tarımın ben her zaman her şeyden daha önemli bir konumda olduğunu söylüyorum diye konuştu.

Primden bir borcumuz kalmayacak

Enflasyon ile ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, Enflasyonu eğer yenersek bu herkesi rahat ettirecek. Marketi de, üreticiyi de, tüketiciyi de rahat ettirecek. Çünkü faizler düşecek. Üreticimizin mümkün mertebe geçmiş yıllardan borçlarını, yani destek borçlarımızın hepsini Ocak ayı içerisinde kapatacağız dedik. Cumhurbaşkanımız açıkladı. Ve bu borçların hepsini Ocak ayı itibari ile artık çiftçimize destekten, primden bir borcumuz kalmayacak diye konuştu.

Rahatlatan gelişmeler

Adana’da tavuk üretimi ile ilgili hafta sonu birçok televizyonda işlenen bir konu vardı diyen Pekdemirli, bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve bu iş çözülmüş oldu. Gönül bunları görmek istemiyor ama serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Serbest piyasa koşullarında yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar çıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte fason üreticilere yem desteği sağlayamadığını gördük. Ve bir şekilde tarafımızca yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını öğrendik. Bu tabii ki hem beni, hem bakanlığımızın bürokratlarını hem de tüm kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur ifadelerine yer verdi.



















Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184