BAL ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ayhan Bal 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı yayınladı.

BAL ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI


CHP Sakarya Milletvekili Ayhan Bal mesajında, Çanakkale Savaşları yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir.  Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahiptir. Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşımız destansı savaşlara birer örnektir.

Çanakkale Savaşı, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman Türk Askerinin ve Türk Milletinin gücünün, vatan sevgisinin, vatan toprağına bağlılığının ve inancının tüm dünyaya ilanıdır. Çanakkale savaşı birinci dünya savaşını galip bitirmek isteyen itilaf devletlerinin saldırısı sonucu başlamıştır. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale’de Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek, donanımlı düşman ordularına geçit vermemiştir.

Arıburnu, Anafartalar, Conkbayırı ve Kilitbahir cephesinde Mustafa Kemal’in kumanda ettiği birliklerimiz düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir. 253 bin askerimizin şehit olduğu bu savaş sonunda, amacına ulaşamayacağını anlayan işgal kuvvetleri, ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmış, geldikleri gibi gitmişlerdir.


Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir.


Bağımsızlık savaşımızının temelleri, Çanakkale sularında, Conkbayırında ve Anafartalar’da atılmıştır.  Mustafa Kemal’in Anafartalar tepesinden yaktığı meşale Kurtuluş Savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır.


18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184