Basın Açıklaması

Hendek Belediyesinden İçme Sularındaki Koku Problemiyle ilgili basın açıklaması.

Basın Açıklaması


Hendek’te dün akşam saatlerinde içme sularındaki kokunun tarafımızca ilk tespit edildiği saat olan 19:38’den itibaren, SASKİ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine acilen bilgi verilmiştir. Sorunun tespit edildiği andan itibaren sahur vaktine kadar, SASKİ ekipleri su problemini çözmek için yoğun bir mücadele göstermiştir.

Ayrıca herhangi bir risk olup olmadığını araştırmak için SASKİ’nin yanı sıra, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi personelleri 4 ayrı noktadan numune almışlardır. Oluşan koku probleminde SASKİ’nin teknik bir kusuruna rastlanmadığı gibi sebebinin somut bir şekilde ortaya çıkması için araştırmalar halen sürmektedir.

19.38’den sahur vaktine kadar konu tarafımızca yakından takip edilirken, hemşerilerimiz mağdur olmaması adına tam koordinasyon sağlanmıştır. Araştırmalar ve incelemeler sürerken, Büyükşehir Belediyemizden konuyla ilgili gelecek açıklamaların dışında hiçbir bilgiye itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Bu süreçte canla başla çalışan sağlık personellerine, SASKİ’nin tüm ekiplerine ve daire başkanlarına, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye teşekkür ederim.

Turgut Babaoğlu
Hendek Belediye Başkanı


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184